Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi idő alatt lehetne a...

Mennyi idő alatt lehetne a szervezetet hozzá szoktatni a nyers hús fogyasztásához?

Figyelt kérdés

Ugyebár ha most ennék nyers húst, hánynék, hasmenésem lenne, stb, mert nincs hozzá szokva a szervezetem.

De ha szükséges lenne, mennyi idő kellene a hozzá szokáshoz?

Elméleti kérdés, nem akarok nyers húst enni.

2016. máj. 15. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sokszor ettem már nyers húst, de egyszer sem lett tőle semmi bajom.
2016. máj. 15. 10:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, de gondolom te nem csak nyers húst ettél.

Én is ettem már kis cafatokat, kicsit többet mielőtt hurkába vagy kolbászba töltöttük volna, stb.

Viszont én arra vagyok kíváncsi, hogy ha csak és kizárólag nyers dolgokat ennék, mennyi idő alatt szoknék hozzá. Bemegyek a boltba, megveszem a csirke mellet és azt eszem meg reggelire, ebédre meg vacsorára is.

2016. máj. 15. 10:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezzel az a baj, hogy sok kórokozót, nem kívánt dolgokat is bevihetsz a szervezetedbe a nyers hússal.

Ezért lehet csak a borjú bélszínt nyersen enni.

A nyers sertéshústól akár bélférges is lehetsz pl...

2016. máj. 15. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Én rendszeresen eszek nyers húst, soha nem volt még bajom tőle.

Tatárbifsztek :D

2016. máj. 15. 10:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is a férgek miatt óvakodom tőle. De nyilván emiatt tesznek a tatárbifsztekbe sok borsot és fokhagymát.
2016. máj. 15. 20:11
 6/7 anonim ***** válasza:
A tatárbifsztek marha bélszínből van. Nem a bors miatt ehető nyersen.
2016. máj. 15. 20:38
 7/7 anonim ***** válasza:

A hús megemésztése eléggé alap a szervezetünknek, miért lenne hasmenésünk tőle? Nyers lazacból sem cafatokat ettem, amikor megismerkedtem vele, mégse lett semmi bajom, pedig korábban sosem ettem nyers húst (max. füstölt sonkát néha).

Persze vannak érzékenyebb emberek, egyesek még a nem minimális mennyiségű zsírtól is hasmenést kapnak, pedig az is normális dolog :)

Ha valakinek szoktatás kell, akkor az emberfüggő, nyilván nem X idő fixen, hisz sokaknak eleve nem kell ilyen, kapásból elvannak nyers hússal. S lehet, hogy a hús fajtája se mindegy.

2016. máj. 15. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!