Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért hatásos a nyers zöldsége...

Miért hatásos a nyers zöldségek, gyümölcsök megmosása a kórokozók ellen, ha csak tiszta, hideg vizet használunk?

Figyelt kérdés
A kórokozók ellen forró vizet, szappant, fertőtlenítőszereket használunk, ezt az ételeknél nyílván nem lehet (kivéve a forró vizet). Mégis sokszor hallani, hogy a mosatlan, nyers étel okoz fertőzést, de azt nem mondja senki, hogy forró vízzel kell mosni, csak hogy alaposan.

2016. júl. 12. 12:26
 1/2 anonim ***** válasza:
A lemosás nyilván nem fertőtlenít,vagy sterilizál,de kisebb lesz a mikroorganizmusok száma utána a zöldségen,gyümölcsön. A kórokozók nem úgy működnek,hogy lenyelsz 1 db salmonella baktériumot,aztán beteg is leszel,kell belőlük bizonyos csíraszám,hogy annyira el tudjanak szaporodni,hogy beteg legyél. A gyomorsav pl.sok kórokozót elintéz (pH1-2 sósav)
2016. júl. 12. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezt úgy hívják, higítás, az első jól leírta a lényeget.

Egyébként ezért is hasznos a citromleves vagy ecetes salátaöntet nyers zöldségekre. A húsokat is le lehet öblíteni ecetes vízzel.

2016. júl. 12. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!