Ha napi 400 kcal-lal koplalok, akkor hogy állhatok vissza?
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Eleve a koplalás, de 400 kcal... A minimális mennyiségű fehérje és zsír sem fér bele... Bár ha ilyen okosságokat csinálsz, lehet, hogy csak cukrot akarsz enni... Sok ilyet láttunk már.
De miért nem fogysz rendesen? Kicsit talán lassabban, de sokkal élvezetesebben, tarthatóbban fogynál s nem lassulna be az anyagcseréd s nem lenne nagy gondod a visszaállással sem. S nem szenvednél. Ennyire fontos, hogy legjobb esetben kicsikét korábban fogysz le? Az izmaidat is veszélyezteted, így ez a lefogyás valószínűleg nem az a lefogyás, amit rendes módszerrel érnál el...
1-es vagyok. Kicsit bővebben kifejtem a válaszomat. Egy hónapig tartó éhezéssel tönkrevágod az emésztésedet, felborítod a hormonrendszeredet. Ha lány vagy, elmaradhat a menzeszed, de ez még a legkisebb baj. Az anorexia is könnyen kialakulhat a tápanyag- és vitaminhiány miatt (főleg fehérjék, zsírban oldódó vitaminok hiánya). Nem egy fiatal lány írt már ide a GYK-ra segítséget kérni, hogy abba tudja hagyni a koplalást. Szakszerű segítség nélkül szerintem a legtöbben nem is tudnak meggyógyulni. Az anorexia nem túl vidám dolog: azon kívül, hogy tönkreteszi az idegrendszert, depressziót okozhat, rontja a tanulási képességeket még enyhe formájában is. Az emésztésed talán sosem lesz a régi, még ha meg is gyógyulsz (pl. elég jó kis gyomor- vagy nyombélfekély is lehet belőle). Egy idő után a hajad hullani fog, a bőröd csúnya lesz, leépül az izomzatod, nem alakulnak ki megfelelően a női szervek, árnyéka leszel önmagadnak. És ha nem tudnak meggyógyítani, meg is halhatsz. Tényleg ezt szeretnéd? Szerintem nem éri meg.
Ha fogyni akarsz, keress egy jó fogyókúrát, ami minden hasznos tápanyagot (állati fehérje, zsírok, vitaminok) tartalmaz, és ne az elfogyasztott ételek mennyiségét, hanem az összetételét változtasd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!