Frankó/nem frankó? Mi legyen?
26 éves férfi vagyok, 179cm magas, 70kg. Kb másfél éve futok rendszeresen / végzek súlyzós-saját testsúlyos edzést napi szinten (napi max 1 óra); emellett 1 óra séta munkába menet ill. vissza.
Eddig az energiaszintemet kb. közepesre tippeltem magamnak, nem ugráltam a plafonon de elvoltam. A bevitt kcal mennyiség kb. 1500-1600 volt, ezt főleg félzsíros túróból, szardíniából, tonhalból, tojásból, sajtból (edami, trappista, gouda, ami jött), rengeteg natúr joghurtból és alkalmanként csirkemellből/májból fedeztem (ritkán becsúszott egy kis édesség is persze, elhanyagolható mennyiségben). A kenyeret, krumplit szinte teljes mértékben elhagytam, köretként rizst, zöldségeket, túrót szoktam enni.
Azt mondták, hogy ez kevés, legyen meg legalább a 2k kcal naponta. Gondoltam oké, teszek egy próbát.
Kb. 1 hete váltottam, azóta az energiaszintem kirobbanó, viszont a végtagjaimat, főleg a lábaimat puffadtnak, lomhának, lassúnak, "elnehezültnek" érzem és az előzőleg végzett és bevált gyakorlatokat sokkal nehezebbek lettek (húzódzkodás ment, mint majomnak a fán, most ugyanaz a mennyiség alig-alig).
Ez mennyire normális? Mit tegyek?
(Az 1600 kcal-t én is kevésnek ítéltem sokszor, de félek, hogy vissza fogok térni, hogy újra "könnyűnek" érezzem magam, ami hosszú távon egészségtelen lehet a szervezetemre nézve...)
Köszi!
Ezt neked kell kitapasztalnod... Nem tudhatjuk a kalóriaigényedet. De az 1600 kcal meglepően kevés a te számaidhoz. 2-3000 kcal gyakoribb ilyen méretekkel, persze igen aktív embereknél sokkal több is megvan.
Az nem jó, hogy ez se, az se jó. Nekem a szolid deficit vagy szolid többlet is jó energiaszintet ad megfelelő étrend mellett, egyre nagyobb súlyokkal edzek (jó, kezdőként ez még könnyű) meg minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!