Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha évek óta napi 40-50 gramm...

Ha évek óta napi 40-50 gramm cukrot eszek attól lehet bajom?

Figyelt kérdés
Már vagy 10 éve ennyit viszek be majd minden nap, de a vérképemnek nem volt baja és az elhízás sem fenyeget. Tudom hogy egészségtelen, de szeretem és ennyi káros szenvedély jól esik.
2016. máj. 16. 03:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én havonta elfogyasztok 10-12 kg cukrot. Teába, kávéba, süteményekbe. De van, hogy hónap vége felé el is fogy, a fizetésemkor megvásárolt mennyiség.

Én azt tartom, hogy nem a cukorral van probléma, nem a cukor terheli a szervezetet, hanem a finomítás során bennmaradó vegyszerek. Ez könnyen ellenőrizhető, a koszos cukor ugyanis kemény fehér habot ver a tea tetején. Tehát Én néha leellenőrzöm, hogy a vásárolni kívánt cukor mennyi habot csinál egy bögre teán. Ha túl vastag a hab, akkor megyek másik üzletbe, másik gyártótól származó cukorért. Most ami a konyhán van az történetesen Lengyel cukor. Nem jártram utána, hogy mi az ami a habot csinálja, de a tiszta cukor hab nélkül oldódik a teában. Ezt már évtizedek alatt kitapasztaltam.

2016. máj. 16. 13:50
 12/18 anonim ***** válasza:

Ez tuti nagyon emberfüggő. Sok múlik a genetikán, van, aki bőven eszik ennyi cukrot és 120 évig él.

Én nem hiszem, hogy nekem jó a sok cukor, s igen, az almát is kerülöm s érzem is, hogy nem esik jól (speciel 5 banán zsinórban jólesik, úgyhogy azt néha eszem, de nem napi szinten, napi szinten 30-40 gramm szénhidrát a célom, lehetőleg főleg zöldségből).

Nem fogom megmondani, hogy mennyire káros a cukor, de tuti nem ideális üres kalóriát jelentő fogrontó cukrot enni, s annyira könnyű máshogyan édesen élni. De mindenki döntse el maga, neki mi a fontos. A lépten-nyomon cukorevést én mindenképpen kerülném, az alkalmi jóleső sütizés már más lapra tartozik, de természetesen anélkül is lehet élni, akár sok cukor- és lisztmentes édesség mellett.

Szóval a könnyen kihagyható cukrot kihagynám, a nagyon vonzó, élvezetes, közérzetjavító édességeket viszont akkor is megértem, ha én ilyesmik nélkül élek. S elég minimális a rejtett cukrok bevitele is nálam, az emiatt is óvatosan alkalmazott csemegeuborka és a grillszósz a kivétel, amúgy alapanyagokat veszek, amikben tuti nincs hozzáadott cukor. Mustárt is ezért készítek sajátot, pedig az közel se olyan jó, mint a kedvencem. Na mindegy, mustár nélkül is jókat eszem ;)

2016. máj. 16. 16:01
 13/18 anonim ***** válasza:
50%
Azért a gyümölcsöt ne hasonlítsuk már a kristálycukorhoz. Kb. fele olyan lassan szívódik fel belőle a cukor, nem beszélve a bogyós, alacsony cukortartalmú gyümölcsökről, amikből inkább negyed olyan gyorsan. Sokkal lassabban, mint akármelyik gabonából. Emellett tele vannak hasznos mikrotápanyagokkal, rosttal, ami mind hiányzik a finomított cukorból.
2016. máj. 16. 18:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy egyébként egészséges étrend részeként nem árt annyira, de hosszabb távon akkor sem előnyös. Teljesen haszontalan, üres kalória.
2016. máj. 16. 22:40
 15/18 anonim ***** válasza:
11-es, ezt egyedül vagy családilag? Nekem borzalmasan soknak tűnik, minden rosszindulat nélkül.
2016. máj. 16. 22:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Már 18 éve egyedül élek. Már életem felénél bőven túl vagyok mások állása szerint, de a rengeteg cukor ellenére fiatalos, testben szívben lélekben 25-30 évesnek érzem magam. Most voltam felülvizsgálaton, vérképem, vérnyomásom, ekg-m, rendben van csak a fejem teteje kopasz.
2016. máj. 17. 16:07
 17/18 anonim ***** válasza:
De basszus napi 400 gramm cukor az majdnem önmagában eléri egy felnőtt ember kalóriaigényét. Hány kiló vagy és milyen munkát végzel? Esetleg valami brutális fizikai munkánál/sporttevékenységnél tudom elképzelni, hogy ez OK lenne.
2016. máj. 17. 16:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem sportolok. Ez a mennyiség hónapról hónapra elfogy. Ezen felül, még a borba, pálinkába rakok +cukrot. Tehát nálam egy szeme sem vész kárba, nem kerül a kukába.

Ezt nem így kell számolni, hanem úgy, hogy vannak napok mikor két kilót is elhasználok. A köztes napokra alig jut néhány deka! Mikor csokiehetnékem van 80 deka cukorból csinálok csokoládét. A süteményekbe is 15-40 deka cukrot használok. Az tény és való, hogy a kávét úgy szeretem, ha meg áll benne a kanál, vagy ha harapni kell. De az a 8-10 kanál cukor akkor sem mennyiség. Egyébként 180/80 kiló vagyok, én is fehér inget hordok, és van hozzá nyakkendőm is, kék. Valamit ha még szeretnél tudni rólam, szívesen a tudomásodra hozom. Ugyan is a cukor fogyasztása kevésbé befolyásolja a testsúlyt.

A test tömeg növelő az a rengeteg iparilag gyártott szemét, amit a bolti ételekbe beleraknak. Ugyan is a szervezet azokat az anyagokat csomagolja zsírszövetbe, amelyeket az evolúció során kevésbé érintett. Ha ezek az anyagok túlnyomóan vannak jelen, a szervezet még a gyümölcsből is zsírszövetet csinál, ezért mondják néhányan, hogy "Én még az almától is hízok"

Ha csak minimálisan változtatunk az evolúció bevett szokásain akkor szervezetünk képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. De ha rövid idő alatt -az iparosodással kezdve ami alig egy emberöltő- éri szervezetünket, az képtelen alkalmazkodni. A csipsek és hamburger elterjedésével jelentős mértékben meg van terhelve a szervezet. Néha nem árt néhány koplaló napot is tartani, mikor a folyadékban oldott oxigén rendbe teszi az emésztést.

2016. máj. 18. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!