Mit tegyek, ha a szuleim nem veszik komolyan a
laktozerzekenysegemet?
Ha ők vittek el az orvoshoz, akkor meg mért nem hiszik el? Szerintük ők jobban értenek hozzá, mint az orvostudomány? A háziorvossal beszélj, esetleg az iskolaorvossal, hogy hívják be a szüleidet egy tájékoztató beszélgetésre. De internetes oldalakat is mutathatsz nekik. Fura.
2015. nov. 6. 11:45
12/50 A kérdező kommentje:
Mint irtam, mert szerntuk ezek az etelallergiak, meg erzekenysegek kitalalt hulyesegek.
Juj, de durva...
Ami eszembe jutott: van olyan ember a családban, ismerősök között, akinek adnak a szavára a szüleid? És tudod, hogyha vele magyaráztatnád el ezt a betegséget, akkor végre megértenék?
2015. nov. 6. 11:46
Ha ez igaz, akkor jó nagy parasztok lehetnek az őseid. Elvisznek dokihoz, aztán meg nem foglalkoznak a diagnózissal, mert kitalált betegség. Akkor egyáltalán minek vittek orvoshoz...nem tudsz most mit csinálni.
Esetleg szólhatsz a suliban a tanárodnak, hogy nem kapsz otthon olyan kaját amit megehetsz és éhezel, már ha éhezel.
2015. nov. 6. 11:47
11-es, meglepőnek hangzik, de sajnos vannak ilyen idióták, akik nem hisznek az orvosnak. Van is rá példa a környezetemben, az egyiknek az egészsége fog rámenni, mert meg van róla győződve, hogy az orvos rosszat akar neki, és hülyeségeket beszél.
Gáz, de van ilyen.
2015. nov. 6. 11:48
16/50 A kérdező kommentje:
Azert vittek orvoshoz, mert folyamatosan ment a hasam, mivel akkor meg ettem tejes dolgokat, es azt hittek, hogy valami fertozes.
Ne aggódj az én szüleim is ilyenek, viszont én diákmunkán vagyok aztán tudok venni magamnak cuccokat. Amúgy.mindenből van laktozmentes cucc. Sajt, vaj, turó, tej stb.
2015. nov. 6. 11:49
18/50 A kérdező kommentje:
Ennek orulok, de nem vagyok bejebb vele. A sajt stb egy dolog. Olyantol is azonnal fefujodok, es megy a hasam, amin valama tejpor van. (Chips, poros etelek, konzervek egy resze, tehat amikbol napi szinten fozve van itthon)
És nem tudsz rájuk esetleg a józan paraszti ésszel hatni? "Figyeljetek, anya, apa, legyen az, hogy most egy hétig eszem a tejes dolgokat, amiket rám erőszakoltok, és meglátjuk, lesz-e hasmenésem, rosszul leszek-e. Utána pedig engedjétek meg, hogy kipróbáljam, milyen hatása van annak, ha ezeket az ételeket kiiktatom az étrendemből. Ha nem vesztek észre változást, akkor ezentúl is eszem majd, amit adtok, viszont ha történik majd valami furcsa, érdemes lesz elgondolkoznotok azon, mi lehet az ok-okozati összefüggés."
2015. nov. 6. 11:52
19-es, az ötlet jó, de amilyen primitívek a szülök, kinézem belőlük, hogy azt mondják szimulálja a gyerek a hasmenést.
2015. nov. 6. 11:57
Kapcsolódó kérdések: