Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Genetikailag kövérek! Ti már...

Genetikailag kövérek! Ti már kövéren születtetek?

Figyelt kérdés
Az egészséges táplálkozás és a rendszeres sport ellenére vagytok elhízottak? Ezt ilyenkor úgy kell értelmezni, hogy nektek annyira minimális az energia szükségletetek, hogy normális táplálkozás mellett is híztok? Lényegében a levegőből is zsírszövetet gyárt a szervezetetek?
2015. máj. 30. 11:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%
Az elhízás az azon múlik, hogy kinek a szervezete tudja legnagyobb mértékben kiválogatni, és salakanyagként kiüríteni ezeket az anyagokat. Akinek az emésztése tökéletesen megy végbe, annak kevesebb ilyen anyag jut a szervezetébe.
2015. máj. 30. 12:49
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

Oké.. az 'ilyen anyag' konkretizálható is? Nekem ez eléggé idegen megközelítés.

Ha valamilyen természetellenes szemetet nem tud hasznosítani egy kövér ember szervezete, akkor azt az én tej és gluténérzékeny szervezetem miért tudná? Akkor elvileg nekem is zsírba kellene raktároznom. Márpedig méreganyagok, szemét szennyeződések az én testembe is kerülnek. Ektomorf vagyok, eléggé vékony, szálkás.

Szerintem inkább hormon érzékenységek.. metabolikus egészség ez a téma.

2015. máj. 30. 12:53
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

Az emésztésünk nem csak a bevitt táplálékunk alkotóelemeire való bomlása. Számtalan önálló életforma végzi a beleinkben. Ezeknek egy részét a táplálékunkkal visszük be és ha elvégezték dolgukat ki is ürülnek.

Ezeknek az önálló életformáknak a termékeit hasznosítja a szervet.

Tehát ha hízni akarsz, akkor egyél sokkal több nyers táplálékot. Olyanokat, amik nem estek át fertőtlenítő eljárásokon.

2015. máj. 30. 13:07
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

Néhány táplálékot megemlítenék, ami segít bejuttatni önálló életformákat az emésztésbe. Az akácvirág csak úgy mosatlanul a fáról letépve, szőlőlevél, rózsaszirom. A mezei sóska, a héjában főtt burgonya, hámozatlan retek, stb.

A kisgyerek legelső, és legfontosabb védőoltása a tyúkszar, amit az udvaron megkóstol. Tudom, ez a városi embernek fogalom!

2015. máj. 30. 13:15
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
A főtt burgonyában az életforma akár enzim, akár mikróba értelemben eléggé korlátozott lehetőségű.
2015. máj. 30. 15:05
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
A főtt burgonyában igen! De Én a "hajában főtt krumpliról" beszéltem. A krumpli a földben terem, a héját számtalan apró organizmus alkotja. A tudatlan ember ezt lehámozza, mondván hogy az koszos.
2015. máj. 30. 15:24
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Jah, pedig a földben élő paraziták nélkül nem is teljes az ember.

Még szerencse, hogy a főzést tartósításra használjuk, hogy az emlegetett mindenféle élőlények akár legyenek számunkra hasznosak, ne éljenek a héjában főtt burgonyánkon.

Azért azt még megjegyezném, hogy sokak szerint a burgonyában lévő méreganyagok, mondjuk lektinek azok pont a héj alatt vannak nagyobb mennyiségben, hát azok mondjuk aktívak maradnak főzéskor is.

na mindegy, ez most üres kötözködés amit csinálok, de nem rossz szándékból teszem.

2015. máj. 30. 15:49
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Az elkövetkező években, igen nagy problémát fog okozni az útjainkon koptatott gumipor. A port messze elhordja a szél, ami megtapad a növény levelein. Onnan a növény belsejébe. Azt nem tudom, hogy a növény átalakítja e vagy csak szimplán becsomagolja a gyümölcsbe, mint a melegvérűek a zsírszövetbe, de azt tudom, hogy az étolajjal és liszttel mi is megesszük. Ezt nem lehet lemosni a gyümölcsről, mert benne van nem rajta.

Ennek tudományos alapja nincs, de az igazság az, hogy a gyümölcsből már érezni lehet azt az enyhe kesernyés kénes ízt. Persze aki folyamatosan a nagyüzemből vásárolja, az nem veszi észre. De nekem van egy telkem, ami eddig mentes volt, távol volt a főutaktól. Az elmúlt években 20 km re épült az autópálya, de már a faluban is érződik a hatása.

A gumipor okozhat elhízást, rákot is. Ami az első az a reflux betegség, ami a nyelőcsövet teszi tönkre.

De ismétlem, ennek nincsen tudományos alapja, mert ezt még senki nem vizsgálta így ahogyan én.

Én sem rosszindulatból mondom, de a megoldás az viszont csak az oxigén lehet. Ha szervezetünket feldoppingoljuk némi plusz oxigénnel, talán hamarabb, rövidebb idő alatt képesek vagyunk alkalmazkodni ehhez az idegen anyaghoz. Talán szervezetünk felismeri és salakanyagként kiüríti, mint azt az évmilliók során tette. Csak hát ez egy új anyag, alig pár évtizede kezdtünk el autózni, gumit koptatni. De ma már minden családban van autó, és rajta négy gumi. Amit jobb esetben két évente cserélünk kell, a kopás végett.

A tudomány ennek is mint sok másnak, bőven melléfogott!

Én már éreztem a szervezetemben a gumipor hatását, már jó néhány éve mondogatom is, de eddig még senki meg sem hallotta. Mert ebből üzletet nem lehet kovácsolni, csak a hatásait kezelni. És abban viszont hatalmas üzlet rejlik.

Az egészség az itt lebeg a fejünk felett, de képtelenek vagyunk elérni, Mert mennél jobban nyújtózunk annál magasabbra kerül.

2015. máj. 30. 19:47
 19/20 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy csak most reagálok, nem voltam netközelben egész nap.

Nem definiáltam a kövér ember fogalmát. Én kövérnek az elhízott embereket tartom, de a cirka 30 BMI felettieket. Ez az egészségre is súlyosan kártékony hatalmas mennyiségű túlsúly. Ezt a mennyiségű hájt sem a csontozat, sem a keringés nem bírja el. Hogy egy egyszerű hasonlatot mondjak, a kamiont sem fogod elvezetni egy trabant motorjával...

A kérdést szándékosan tettem fel egy kicsit cinikus, provokáló stílusban, reméltem így többen felfigyelnek és több választ kapok. A vicces, hogy magyarázatot még sem tudott senki adni. Valaki felhozott itt mindeféle hormonokat, pl inzulint. Nem tudom, hogy emögött esetleg nem a cukorbetegségre utalt e? Az 1es típusú diabetes mellitus autoimmun betegség, az összes cukorbeteg kb 5%a tartozik ide. A maradék 95% 2-es típusú diabetestől szenved, ami csak és kizárólag az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a túlsúly miatt alakul ki. Itt nincs genetika, de pláne nincsenek hormonok, a kövérség miatt alakult ki a betegség és nem fordítva (Magyarország lakosságának 10%a cukorbeteg...). Pajzsmirigyről annyit, hogy a T3/T4 az anyagcseréért felelős, tehát akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak lassúbb az anyagcseréje. Nos igen, ez a része lehet genetikai eredetű. De valójában az ilyen emberek döntő többségének ( tehát van 1-2 kivétel, de annyi semmiképpen sem, mint ahányan állítják) csupán egy étrendet kéne megtartania és rendszeresen mozognia, amivel lehet teljes életet élni (nekem legalábbis megy és boldog vagyok).

Felmerülhet a kérdés, hogy nekem ugyan mi közöm van mások életéhez és pláne súlyához. Mikor egy 200 kilós ember egyedül elfoglal 2 helyet a buszon, az ugyanolyan bosszantó, mikor a bunkó diák lerakja a táskáját a mellette lévő ülésre, nemigaz? Múltkor egy hasonlóan jótúlsúlyban lévő hölgy előttem mászott fel a lépcsőn, a teste annyira nem bírta el ezt a hatalmas mennyiségű zsírt, hogy többször majdnem hátra esett. Rám. Ha szétlapít a nagy súlyával, akkor mi történik? Nem beszélve arról, hogy ezek az emberek elképesztő módon izzadnak, érthető okokból a redőik közé jobban beposhad a szag, egy szóval büdösek. Nem, nem csak akkor leszel büdös, ha kövér vagy, de a kövér (120pluszos) emberek természetes velejárója a tömény izzadtság szag. Joga van büdösnek lenni, de nekem meg hadd legyen jogom ahhoz, hogy undorodjak ezektől az emberektől.

Nem, olyan hogy genetikailag kövér nem létezik, aki ezt állítja magáról az vagy hülye vagy hazudik. Magyarországon minden 4. Ember szenved túlsúlytól. Alig pár százalékuk betegség miatt került ilyen helyzetbe, a maradék mind mind azért, mert kontrollálatlanul zabál és nem mozog semmit se. És azt se felejtsük el, hogy az elhízás okozhat további pajzsmirigy alulműködést vagy épp diabetest, de a betegség a túlsúly miatt alakult ki! És nem fordítva... Na hát ennyit erről. Nem érdekelne más ember egészége, ha a többi embert így vagy úgy nem érintené.

2015. máj. 30. 22:16
 20/20 anonim ***** válasza:
64%
Tanulj egy kis toleranciát, öreg! Jelen fenhéjázó, nagyképű intolleráns állapotodban sokkal kártékonyabb vagy a társadalomra, mint a büdös 200 kilós, aki - ó, te szegény - rád esik. Neked is lesznek problémáid, hamarabb, mint gondolnád, és ezektől semmiféle életmód nem fog megmenteni.
2015. máj. 30. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!