Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Genetikailag kövérek! Ti már...

Genetikailag kövérek! Ti már kövéren születtetek?

Figyelt kérdés
Az egészséges táplálkozás és a rendszeres sport ellenére vagytok elhízottak? Ezt ilyenkor úgy kell értelmezni, hogy nektek annyira minimális az energia szükségletetek, hogy normális táplálkozás mellett is híztok? Lényegében a levegőből is zsírszövetet gyárt a szervezetetek?
2015. máj. 30. 11:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
63%

Definiáld:

- "egészséges"

- "normális"

:)

2015. máj. 30. 11:54
 2/20 anonim ***** válasza:
62%
Te már hülyén születtél vagy "útközben" jött?
2015. máj. 30. 12:01
 3/20 anonim ***** válasza:
48%
Ez most provokáció? Olyan, hogy genetikailag kövér, nincs. Nyilván te is ezt akarod bebizonyítani. Egészséges táplálkozás és sport ellenére nem lehet valaki elhízott. De olyan igenis van, hogy hízásra hajlamos, ugyanolyan táplálkozás mellett több kiló marad meg rajta, mint a genetikailag soványon. Egyébként én soványnak születtem, de a születéskori súlynak valószínűleg semmi köze a genetikához, hanem az anyaméhben ért hatásokhoz van. Egy éves koromban már duci voltam, nagyrészt anyatejjel táplálva.
2015. máj. 30. 12:01
 4/20 A kérdező kommentje:
Gondoltam :D oké definiálom. Nők esetében 1800 férfiak esetében 2200 kalória bevitel mellett, napi három alkalmi zöldség gyümölcs ellenére, hetente csak 1-2 alkalommal fogyasztott fehérliszt tartalmú termékek és krumpli ellenére, illetve hetente 3x 40 perc kocogás, fitnesz óra, lépcsőzés stb mellett vagytok kövérek? (Kötekedőknek: az a bizonyos napi 2000-2500 kalória, amit sokszor hallani csak rendszeres tesmozgás és séta mellett annyi amennyi, aki egy 10-15 perces sétát is kocsival, busszal szeretne megspórolni, annak már kevesebb a kalória szükséglete...). Na most már remélem a kérdésre kapok választ.
2015. máj. 30. 12:03
 5/20 A kérdező kommentje:
Igen fel lehet fogni provokációnak is, de amúgy komolyan érdekel, hogy aki foggal körömmel harcol azért a tényért, hogy genetikailag kövér, az mi alapján gondolja ezt és élettanilag hogy kell ezt elképzelni, hogy műkődik egy ilyen ember teste? Hogy én mit tudok/hiszek az ebben az esetben nem lényeges, szeretném tudni, hogy akik a genetikájukra fogják az elhízást, azok hogy gondolják ezt és miért?
2015. máj. 30. 12:07
 6/20 anonim ***** válasza:
68%

Heti 1 búzaadag simán okoz pajzsmirigy alulműködést, a kritériumoddal már egy csomó ember nem egészséges. De nem is genetikailag kövér, egyszerűen csak érzékenyebb a rossz hatásokra, ennyire egyszerű.

És ami másoknak nem okoz rövidtávon gondot, attól mások már rég betegesen híznak, mert más az érzékenységük pl. gluténnal szemben.

De ha a normális táplálkozás azt jelentené, ami egy adott ember számára egészséges, akkor valószínűleg nem lennének elhízva, senki sem mert nem alakulnának ki az anyagcserezavarok, nem ennének fölöslegben sokat, ha kicsit többet esznek azt kiegyensúlyozná a szervezetük, ilyen egyszerű lenne de ha bemész a teszkóba, ott van a péksütemények jó illata.. most ki áll ellen ennek, vagy más káros hatással járó csábításnak?

Hát Shinin igen, na de az emberek többsége? :)

És szerintem ennyire egyszerű, csak a többségünk nem ismeri a saját érzékenységeit.

2015. máj. 30. 12:08
 7/20 anonim ***** válasza:
Azért fogják rá, mert nekik sokkal több áldozattal, lemondással jár ugyanazt a súlyt elérni, mint a szerencsés másoknak, akinek más jellegűek a testi adottságaik (nemcsak a genetikájuk, hanem pl a hormonműködésük), akiknek nem kell hetente 3-szor 40 percet lefutniuk. Ne mondd, hogy minden ember egyforma, csak kalóriabevitel és mozgás kérdése!
2015. máj. 30. 12:14
 8/20 anonim ***** válasza:
36%

Olyan nincs, hogy a kövérség kódolva volna genetikailag.

Ennek megértéséhez nézzük meg, miből áll a szalonna.

Illetve, hogy miért rakódnak egymásra a zsírszövetek? A szervezetbe óhatatlanul is kerülnek olyan anyagok amiket a szervezet nem hasznosít, nem ismeri fel, nem tudja mit kezdjen vele. Ezért ezt az anyagot zsírszövetbe csomagolja, hogy ne okozzon gondot a sejtekben, de lehet később még hasznosítható lesz.

Tehát mennél több ilyen anyag kerül a szervezetbe, annál több zsírszövetre van szükség, ez befolyásolja a kívánatot. Mennél jobban kívánod a kaját, annál több ilyen agyag kerül a szervezetbe.

2015. máj. 30. 12:26
 9/20 anonim ***** válasza:
77%

?

És ez hol függ össze az inzulinszinttel, glukagonszinttel, a kalória felhasználással.. úgy igazán a szervezetünk működésével?

2015. máj. 30. 12:40
 10/20 anonim ***** válasza:

szerintem simán pajzsmirigyprobléma, ha nem eszel édességet, kenyeret pedig alig, és emellett jó kövér vagy.

persze nem tudjuk, neked mi a kövér, de ha tényleg kövér vagy, akkor 99%, hogy pajzsmirigybeteg vagy. menj el a dokihoz. csináltass ultrahangot, és rendes hormonmérést, ne csak a TSH-t, hanem a többi pm hormont is nézesd meg.

2015. máj. 30. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!