Ha a cukor főleg a tisztított fehérített nádcukor annyira egészségtelen (lényegében elégeti a szervezetet, akár az alkohol) akkor genetikailag miért szereti sok ember?
Mvan? Mi az, hogy elégeti a szervezetet? Te mégis miről beszélsz?
A sejtek alap enegiaforrása a glükóz.
Nagyon egyszerű. A természetben nagyon kevés cukor áll rendelkezésre, és a természetben egy alapelv az állandó erőforrás-, illetve ha a kaját nézzük a kalóriahiány. Mivel a természeti lények állandóan éhesek, a lét és a nemlét határán egyensúlyoznak, egy olyan energialöket, amit a cukor nyújthat, a túlélést jelentheti, ha rábukkan valaki. Na de éppen ezért nem veszélyes, mert csak ritkán, kivételesen áll rendelkezésre. Ártani, tönkretenni csak akkor tud, ha rendszeresen, sokat fogyaszt belőle valaki, és ez a természetben kizárt. És azért vágyunk rá, mert adott esetben ez jelentheti a túlélést. És ezeket az ösztönöket akkor is megőriztük, amikor már bőven rendelkezésre áll minden.
Hasonló a helyzet egyébként a hússal is. Bár az annyira nem ártalmas mint a cukor, de sokkal kevesebbet kéne enni belőle, még ha vágyunk is rá, mert olyan sok, amennyit a legtöbb ember eszik már egészségtelen.
én is a gyümölcsfogyasztást teszem egyik oknak. Csak míg a gyümölcs evésekor az édes íz mellé rostot és ásványi anyagot vitamint kapsz addig a cukorban semmi sincs.
Tegnap felmerült bennem az édesvíz, azaz a víz mint édes íz jelentősége. A vízet ha iszom/ isszák édes íz jön át belőle. Lehet ennek ehhez is köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!