Anorexiából bulimiás lettem. Mit tegyek?
Kérhetsz 'szakembertől' segítséget, de az a baj, hogy igazából rajtad áll.
Fel tudod emelni a kezedet? Tudsz járni? Tudod mozgatni a szádat?
Akkor megvan a kontrollod lehetősége, a többi már a fejedben dől el.
Ha téged az tesz boldoggá (írtam egy másik kérdezőnek is) hogy vékony, testileg legyengült vagy, akkor senki sem akadályozhat meg ebben, ne egyél, hánytasd magad.
Ha nem boldogít a testi szenvedés, akkor viszont vannak meditációk és terápiák, lehet változtatni a gondolatsémáidon így nem fogsz félni az egészséges testtől (amit te lehet hogy hízásnak nevezel, mert az egészséges ember sajnos vagy nem sajnos de máshogy néz ki mint egy csontváz, semmi baj, majd meg kell tanulnod mi az egészséges, mi a jó, szépen megtanulod elengedni az értelmetlen félelmeket, ezeket meg lehet csinálni, feltéve ha akarod)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Első, szerintem sokat segítettél!! :) Megpróbálom ezt. Régen úg fogytam, hogy napi max. 1000kalóriát ettem, és így azthiszem gyorsan ment. És akkor még nem is voltm éhes, de mosanába sajnos egyfolytába :(
Második..igen..sajnos nekem a "csontváz"alak tetszik, és 44 kilósan már majdnem olyan voltam..Imádtam amikor aztmondták rám, hogy szörnyen nézek ki, és hogy hízzak már.. Ez adott erőt, hogy csak azért se egyek..viszont most már sneki se mondja hogy olyan nagyon sovány vagyok..mindenki at mondja sokkal jobban nézek ki, és ez annyira rosszul esik :(
De visszaszerzem a kontrollt!! Megcsinálom!
Az tetszik, ha azt mondják szörnyen vékony vagy, és rosszulesik, ha megdicsérnek (jobban nézel ki).
Baromság, sosem jó ötlet más emberek ítéletével, véleményével foglalkozni. Sem ha pozitív ítélete mondanak, sem ha negatívat. Még a saját ítéleteidet is legjobb lenne elengedni, nemhogy másokét. (így azt is amit én írok).
Kontroll nem létezik, soha nem is volt, illúzió. Rengeteg szomorúságot szül ez, hogy az emberek hiszik, hogy bármi felett is van irányításuk.. egy életen át szenvednek az irányítás megszerzéséért. Ha ezt tudnák, lehet nem tennék ezt és boldogabbak lehetnének.
Te neked sem kontroll kell (szerintem), hanem felismerni, hogy mire vágysz igazából, aztán ezt a vágyat elengedheted, és akkor ha ez ennyire könnyen menne, semmi problémád nem is maradna.
De sok sikert neked, a kontrollhoz vagy amilyen utat jársz ahhoz!
ó, én írtam rosszul 'megvan a kontrollod lehetősége'.
A cselekedetedre értettem, persze hogy kontrollálni tudjuk mit eszünk, meghánytatjuk-e magunkat. De ez csak felszínes, ha magunkra erőltetünk egy cselekvést, az anorexiás is tud hízni, de minden napja egy szenvedés lesz.
Ezért lehetne inkább fejben változtatni. A kontroll 'visszaszerzése' 1 lépés, de én fejben változtatnék a dolgokon. Kizárólag 1 dolog miatt: vajon a mostani gondolkodással mennyi boldogság lesz az életedben? Függetlenül attól, hogy van-e kontrollod vagy sem, függetlenül attól, hogy mennyi kiló vagy. Ne legyen igazam, de jelenleg leginkább szívás vár rád (szenvedés) amíg élhetetlenül vékony testre vágysz, ehh.. ne vágyj semmire, ez valószínűleg segítene.
Azt csinálsz amit akarsz:
az én tippem, hogy ne mások figyelmétől, aggódásától tedd függővé a kedvedet, boldogságodat. Mert tényleg csak szívni fogsz.. amihez jogod van persze. Ezt akarod? Nem hinném.. :)
Nm fogsz tudni újra anorexiás lenni, elárulom. Mert élvezed az ízeket, ki vagy éhezve, ezért zabálsz - és fogsz is. Aztán jön a bűntudat, a TUDAT, hogy le tudod adni, ha hánysz, és ki fogod dobni a kaját az önundor miatt.
Legvégső esetben pedig ÉLVEZNI kezded a dolgot (orgazmikus élmény a fáj-megkönnyebbül; fáj-megkönnyebbül... hisz elélvezésnél is ugyanez a pulzálás játszódik le), ahonnan már egyedül nem lesz visszaút.
Még MOST keress valakit, aki segíthet, mert ebbe tönkremész. Egy idő után három falatot sem fogsz tudni benn tartani, vagy ami marad, elviselhetetlen fájdalmat ofg okozni.
Egy 4 évig ex-bulimiás lány
Amikor ezek a falásrohamaid vannak.. te kivel vagy?
Családoddal vagy barátoddal vagy, és közben ilyen falásrohamaid, hánytatásaid vannak?
Az ember többek között azért is él másokkal együtt, mert utolsó védelmi vonalként, ha nem tudunk uralkodni saját magunkon, ott vannak a szeretteink. Társ, testvérek, szülők .. a család.
Ezzel te hogy vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!