A "húsimádó" barátomnak félig nyers húst adtam enni! Fel vban háborodva hogy meg akartam mérgezni! Mi rosszat tettem?
Én vegetáriánus vagyok. Hónapok óta cikiz, hogy az embernek KELL a hús, meg majd beteg leszek, meg MINDENEVŐ fogazat, meg azért lett okos az ember mert húst evett, és ha nem evett volna még a fán lennénk!
Ezért elegem lett ebből, és kicsit sűtőttem csak át a húst. És mikor bele harapott rá jött hogy eléggé nyers belül, és kiakadt, hogy én meg akartam mérgezni, meg nem tudom mit lehet elkapni a nyers húsból...
Mi rosszat tettem? Az ember mindenevő, nem halhat meg a nyers hústól! A nyers karfioltól sem!
Nem mérges gombát adtam neki... Nem értem! Mégse minden evő?
Csak nekem lett igazam? :D
l/17
Neked nincs igazad, a barátodnak viszont igen, nem vagy tisztában a dolgokkal.
Gondolkozz picit.. szerinted miért sütjük át alaposan a húst? Pont emiatt, hogy a baktériumokat, és a többi hasonló dolgokat megölje belőle.. Ha ez nincs így, elég sok mindent el lehet kapni, picit olvass utána.. 17 éves vagy lány, ennyit illene tudnod.
Te ugyanaz vagy aki a szüleire is ki van akadva, mert azt akarják, hogy megegye a kolbászt?
Egyébként valóban, mégse minden evő az ember. Mérgező dolgokat nem eszik.
A hús hőkezelése ugyan azt a célt szolgálja, mint a zöldségnek a megmosás. Te sem eszed meg a karfiolt mosatlanul. De ezt nyilván te is tudod, egyrészt mert tanultál biológiát, másrészt mert pasid van, vagyis elég felnőttnek gondolod magad.
A viselkedésed gyerekes és nagyon buta volt.
Úgy látszik, ma elszabadult a vega tini :D
Egyél, amit akarsz, csak másokat ne fárassz vele.
Vannak húsételek, amiket nyersen vagy enyhén átsütve eszünk. eszünk, pl. tatárbifsztek. Vagy ilyen az angolosan készült steak. Ezeknél viszont extra adag odafigyelés kell, ugyanis eléggé veszélyesek tudnak lenni, ugyanis a fogyasztott állatok elég sok vicces parazitát tudnak begyűjteni, főleg a "természetesen", azaz mezőre kicsapottan tartottak.
Amúgy az ember valóban mindenevő, rengeteg anyag van, amit nem tud sem előállítani, sem pusztán növényekből elégséges mennyiségben beszerezni.
Amúgy a nyers karfioltól is meg lehet halni, van néhány vicces fajta parazita, aminek a petéi a növényeken megtapadnak, illetve a növényeken megbújó egyéb cukiságokban (pl. meztelen csiga) lapulnak.
amit egyébként nagyon nem értek: a vegák feszt zaklatják a vegyesen táplálkozó embereket, teljesen szükségtelenül. Visszafelé ez elég ritka, kimerül a legújabb baromság cáfolásában. Mire jó ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!