Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az étolaj mennyire jobb, mint...

Az étolaj mennyire jobb, mint a sertészsír?

Figyelt kérdés
Hidegen sajtolt étolajat használok, mint a Vénusz, Floriol. Ismerősöm szerint már megdőlt a rossz koleszterin mítosza és a sima sertészsír is egészségesebb az étolajnál. Szerintem meg nem. Kinek van igaza?
2014. dec. 1. 11:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Azt olvastam a pálmaolaj sem jó. Viszont írtam egy korábbi válaszomban, hogy nem akarok rengeteget költeni folyamatosan a méregdrága olivaolaj és kókuszolajra
2014. dec. 1. 18:35
 12/13 anonim ***** válasza:

8-as vagyok. Akkor főzzél sima étolajjal, használj belőle keveset és szedjél mellé omega-3-at. (Csak hát az is plusz kiadás.)


Az a helyzet, hogy minden pénzbe kerül. Én inkább erre költök most, mint később gyógyszerekre. Legalább is remélem...


De valószínűleg attól önmagában nem lesz bajod, hogy a pörkölt alá teszel egy kis sima étolajat.

2014. dec. 2. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Csak azokkal főzni tényleg megfizethetetlen.

Én vegyesen használom a dolgokat: Amihez kevés zsiradék kell (pl. serpenyőben sütött halfilé, vagy csirkemell filé) , ahhoz vajat, vagy olívaolajat használok, attól függ melyik passzol hozzá.

A rántott húst zsírban sütöm, illetve tepsiben sült sertéshúsokat is sertészsírban sütöm.

Tartok itthon finomított napraforgóolajat is, de ritkábban használom. Van pár dolog, amihez nem megy az olívaolaj és a vaj mellékíze, ilyenkor veszem elő.

Szerintem kicsit mindenkinek igaza van, fontos a változatosság. Nem lehet kizárólag csak ezzel, vagy csak azzal főzni, mindenben van valami, ami egy idő után felhalmozódik a szervezetben, akár intoleranciát válthat ki. Talán ez az olívaolajra nem igaz, mert a mediterrán népek zömében csak azt használnak, és köztudottan egészségesebbek is.

Egyébként számtalan egészségesebb olaj létezik még a napraforgónál. Én időnként szerzek be belőlük, ha épp van rá pénzem, és váltakozva használom.

Van pl. bogáncs olajam, amit Németországban szereztem be. Utána olvastam, és megtudtam, hogy rendkívül egészséges.

Szezámmag olajam is van, aminek enyhén pirított szezámmag ízt kölcsönöz az ételnek. Dióolaj hasonló.

Gyömbérolajam is van, de azt még sosem használtam semmire :-)

Szóval ha változatosan használod, nem csak az egészségednek teszel jót, hanem az főztöd is izgalmasabb lesz.

Ha mindig ugyanazt használod, nem csak az eltelítődés a probléma, de nem spórolsz, mert az olcsó olajból sokszor jóval több kell ,mint a minőségi olajból. Arra is érdemes odafigyelni a mindennapokban, hogy többnyire olyan menüket válasszunk, ami nem igényel sok zsiradékot, így aztán belefér, hogy az ember minőségibb olajat válasszon.

A "csak mértékkel" sok mindenre igaz, nem csak az alkoholra.

2014. dec. 2. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!