Ha étolaj helyett oliva olajban sütöm ki pl a csirkemellet, akkor az úgy már egészséges?
Figyelt kérdés
2014. jún. 14. 17:34
1/8 anonim válasza:
kisütheted te disznózsírban is a csirkemellet,mindenhogy egészséges kaja lesz belőle,semmiféle betegséget nem idéz elő,
-az már más dolog,hogy melyik hízlal jobban,de egy csirkemelltől,még senki nem hízott el...te se fogsz,
2/8 anonim válasza:
Egyik sem jó, ezek az olajok hő hatására transzzsírokká válnak (telítődnek a telítetlen zsírsavak), és ez jelentősen hizlalhat, illetve erősen karcinogénné válik.
3/8 A kérdező kommentje:
De elég hozzá akora hőmérséklet is amiben kisütöm? :( Akkor mekkora a maximális hőmérsélet amin még nem lesz belőle transzzsírsav?
2014. jún. 14. 18:13
4/8 Szintiszoli123 válasza:
A válasz nem!
Itt kompletten megtalálsz mindent:
Különösen figyelj az omega 3 omega 6 arányra!
Sütésre kókuszzsír vagy állati zsír. Pocsolásra (pl salátára) lenmagolaj.
De én zsír nélkül sütöm a csirkemellet és utólag zsírozom lenolajjal.
Ennyi.
5/8 A kérdező kommentje:
Zsír nélkül? És nem ragard oda?
2014. jún. 14. 19:46
6/8 Szintiszoli123 válasza:
pocsolni kell alá a vizet, amíg kavargatod. Vagy van párolva főző edény is. 5-10.000 Ft. Ha nem akarsz mellette állni, amíg megsül, akkor süsd kókuszzsírban vagy állati zsírban!
7/8 anonim válasza:
Kókuszzsír legyen a Te választásod. Azzal nem lősz mellé. :)
8/8 anonim válasza:
Bármit csinálhatsz a csirkemellel, akkor sem lesz egészséges :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!