Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A húsokon kívül miben van még...

A húsokon kívül miben van még nagy mennyiségű fehérje?

Figyelt kérdés

A kérdésem másik része az lenne, hogy nem tartjátok soknak azt, hogy a sportolóknak napi 2g /ttkg fehérje fogyasztását javasolják?

Mert akkor nekem 140-150g fehérjét kellene ennem naponta, ami azt jelenti, hogy 750g húst kellene enni minden nap.

Ez reális érték így? Nekem soknak tűnik.

Köszönöm!

2014. nov. 3. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tojás, túró, tejföl, joghurt, kefír

Gomba, szója

2014. nov. 3. 17:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

És a kérdés második részéről tudsz valamit?

2014. nov. 3. 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Tojás, túró, sajt, száraz hüvelyesek. A joghurt és a tej kevés fehérjét tartalmaz. A gomba jó lenne, de kilószámra kellene enni, ami a sok kitin miatt meg is feküdheti a gyomrot...

A magam részéről nem tartom szükségesnek a 2g/zsírmentes testsúlykg-os fehérjebevitelt, bár értem a mögötte levő logikát.

S ahogy írtam, igazából ez zsírmentes testsúlyra vonatkozik, csak egyesek egyszerűsítenek, ami főleg kövér embereknél nem jó (sokszor ők is a normál szálkásító diétát alkalmazzák, testépítés nélkül is.. ráadásul fogyáskor nagyobb veszélyben vannak az izmok, ők főleg többet akarnak bevinni)... S olvastam már 3g-ot is.

Sokat olvastam s gondolkodtam erről, ráadásul a saját étrendemhez van kalkulátor is, ami nekem (163/68) 60-90g fehérjét adott ki, mozgástól függően. Ezt reálisnak is tartom s meg is tudom oldani kényelmesen.

Húst nem eszem, sajtot minimálisat (igazából el akarom hagyni), tojást ennék, de sajna sosincs elég... Ilyenkor jönnek az olajos magvak (ha nincs rá annyi kalóriám, akkor a maglisztek) s a zöldségek. Még az aminosavakban se igen van hiányom, amennyire néztem.

De ha valaki nem bírja bevinni a szerinte szükséges fehérjét, akkor jönnek a fehérjeporok... De ha nem kötünk bele mindenfélébe (ezt nem, mert zsíros, azt nem eszem sosem, ebből nem fogok sokat...), akkor azért össze lehet hozni, amit kell. Vegánként már trükkösebb lehet, de szerintem úgy sem nehéz, ha odafigyel az ember. Már ha sportol és sokat eszik, mert ha épp kevés kalóriával fogy, akkor már lehet, hogy túl nehézzé válik... De ez étrendfüggő is, egy gabonán élő vegánnál kihívás lehet a fehérjebevitel.

2014. nov. 3. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha izmot akarsz építeni akkor bizony kell ennyi fehérje. Tökmindegy mi mit gondolunk ezt mar sportolok nemzedekei igazoltak.

Nekem is kb ennyi feherje kell.

Én napi 350 g húst eszek,4 tojast,1 csomag sonkát,200 g túrót meg egy adag feherjepor. Ezenkivul a rizsben,koretben is van naponta 20 g.

2014. nov. 3. 18:48
 5/6 Szintiszoli123 ***** válasza:

Ha fejlődsz kevesebbel is, akkor örülj neki. Olcsóbban megúszod. Ha meg nem fejlődsz, akkor tudod, hogy emelni kell.

2 gramm állati fölé általában már nem érdemes menni, nem leszel tőle izmosabb. Ha 2 grammnál még nem jön az izom, akkor máshol kell keresni a hibát (edzés, energiabevitel, regenerálódás, stb.)

2014. nov. 4. 13:54
 6/6 felelek de nem merek válasza:

Marha hús 15% feherje sok zsír

Csirke hús 15% feherje keves zsír

Szója (egy jol megtermet) 40% feherje és szinte semmi zsír.

2017. jan. 25. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!