Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Baj ha egy lány duci, de nem...

Baj ha egy lány duci, de nem kövér? Azaz baj ha nem vagyok nádszál?

Figyelt kérdés

Nos, kezdjük az elején. Betegségem van (inzulin rezisztenzia) de még nem értem el a cukorbetegséget, a határnál vagyok. Óvodás koromba kezdődött meg a súly gyarapodásom egyenesen máig a 14 és fél életévemig. Az én ágamról mindenki túlsúlyos, tehát azért örökölhettem is. Kivizsgálás sorát már megtettem 3 kórházban is, diabetikustól is kértünk tanácsot, és étrendet amibe nem régiben ismét bele kezdtünk. 9 kilót fogytam a nyár alatt, ami betegség mellett egész szép eredmény. De mint mindig most is meg álltam és hol 1 kiló csusszan fel hol 2, máskor meg le megy 2. A szerencsém az hogy bár leszeretnék adni még 20-at de egész jól oszlik el rajtam ez a felesleg. (azaz: van csípőm, tehát alakom.) Úgy nézek ki mint egy duci de nem kövér. Ezen nem én vagyok, de szinte majdnem ugyan úgy nézünk ki: [link] Nem tudom ez kinek mennyire kövér/telt/duci de megjártam a poklot amikor is a suliban minden áldott nap 4 éven keresztül szekáltak, és bántalmaztak. (nem csak szóval). Depresszióm és enyhe pánikbetegségem van emellett gyógyszert szedek rá. Talán egy kis kedves szavakra vágyom, vagy is szerintetek baj ha egy lány nem modell/átlagos alkat? Eltűrök mindent, csak a lényeg hogy IGAZ legyen. Változni fogok még vagy ilyen maradok? (értem nyúlok, változik a testem?).

UI.: Koplaltam már 1 héten keresztül de egy deka se ment le, így feladtam azt is...Édesség, chips meg van vonva. Csokiból ha eszek is 1 kockánál többet nem. Ez olyankor van mikor elkezdek szédülni, olyankor jobban leszek tőle. Egyenesen rettegek az utcától, az emberektől az újtól, mert mindig félek miket gondolhatnak rólam, ha valaki nevet, sutyorog azt hiszem rólam van szó, emellett könnyen sírásba is tudok esni. Öngyilkosság számtalanszor megfordult a fejemben, értem itt: egy kést látok az asztalon, mindig arra gondolok magamhoz fordítanám és véget vetnék ennek a létezésnek, vagy akár méreg... Jelenleg 168 cm magas vagyok, a kilómat még a saját anyámnak sem mondom meg, ha lehet ez inkább a magán ügyem. :)

2014. szept. 15. 20:29
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Elnézést hogy szúrja a szemed, de ne szeretnék tanácsokat kapni itt, és ha kapok illik válaszolnom. ;)
2014. szept. 16. 18:52
 32/38 A kérdező kommentje:
Elnézést a "ne" szót hagyjátok figyelmen kívül. :)
2014. szept. 16. 19:00
 33/38 anonim ***** válasza:

Szinte mindent leírtak már előttem amit akartam. A lényeg, hogy én mindig az a piszkafa típus voltam, 47 kg. voltam mikor ballagtam középiskolából 18 évesen..szóval inkább hagyjuk. :D

Ennek ellenére folyton csúfoltak és kigúnyoltak a súlyom miatt...céltábla voltam a soványságom miatt. Pedig nálunk a családba mindenki nyúlánk és vékony. Szóval ne hidd, hogy egy vékony lánynak annyival jobb.Én gyülőltem ezt az egészet, és lelkileg nagyon padlón voltam. És számos egészségügyi problémát összeszedtem, ami nem lenne indokolt, hisz nem vagyok elhízott de mégis.

A lényeg, hogy fel a fejjel. ne sovány akarj lenni hanem egészséges! :) Amúgy szép az a nő a képen. 25/l

2014. szept. 18. 14:04
 34/38 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem a legfontosabb a folyamatos motiváció. Sokszor elfelejtettem, hogy miért is kéne küzdenem... ilyenkor emlékeztetni kell magunkat. Nekem például sokat segített, ha megnéztem azoknak a lányoknak/nőknek a képeit, akiknek szerintem gyönyörű az alakja, nézegettem olyan ruhákat, amik iszonyatosan tetszenek, de sajnos nem az én méretemre szabták őket, és nagyon sokat olvasgattam a gyakorin a fogyókúra kategóriában... mindig adott egy kis energialöketet, hogy tovább tudjam csinálni, mindig egyre elszántabban. Nekem ez a lelki része volt fontos. A diéta terén sajnos átestem (nem szándékosan) a ló túloldalára, amíg "fiatalon" rengeteget faltam, most már évek óta a napi 1 étkezés az átlag, és ha eszek, akkor sem sokat. Leginkább ezért ragadtam most meg a 70 kilónál, mert ezen nem tudok túl lépni, próbáltam többször enni, többet enni, persze csirkét, zöldséget, ilyeneket, de egyszerűen nem kívánom, nem fér belém, nem esik jól, és még bűntudatom is lett tőle. Úgyhogy ezen a téren nem vagyok szerencsés, mozogni viszont imádok, amióta először megéreztem, mennyire jó is, amikor egy edzés után lever a víz, égnek az izmok, tágul a tüdő, és érzem, hogy van eredménye. A futással sajnos várnom kellett elég sokáig, mivel nagy túlsúllyal veszélyes tud lenni az ízületekre nézve. Viszont minden nap megvolt a tempós gyaloglás, súlyzós edzések, felülések, guggolás, aerobik, amihez csak kedvem volt. És ha rászoksz a mozgásra, akkor a gyógyszerekre sem lesz szükséged, én is voltam súlyosan depressziós, pánikbeteg, de annak az egyetlen igazán hatásos ellenszere a boldogság és a lelki egyensúly, amit életmódváltással érhetsz el. Javasolnám még a meditációt is... nehéz kitanulni a jó módszert, de nagyon-nagyon hasznos dolog. :) És még valami... ha diétáztam is, soha nem vettem túl szigorúan. Ha szalonnát kívántam, azt ettem, ha 1 csokit, akkor azt. Mindent lehet, de mértékkel. :)
2014. szept. 18. 14:53
 35/38 A kérdező kommentje:
De rég írtam ide. :) Már 13 kilót fogytam. De még vár 15 kiló mínusz. :O
2014. okt. 31. 22:29
 36/38 A kérdező kommentje:
Nos, 31 kilónál tartok (67 kg) de egyre kövérebbnek látom magam, ez a nagy helyzet :(
2015. júl. 27. 00:46
 37/38 anonim ***** válasza:

Az pedig baj :( Bár gondolom, nádszál most sem vagy (ami nem baj), de nem igazán lehetsz kövér sem. Biztos nagyon rákattantál erre az egészre a hosszas küzdelemben s túl szigorúan ítéled meg magad... Ezt nagyon sajnálom, haladsz, elégedettnek kellene lenned magaddal (már ha nem fogysz valami nagyon egészségtelen módon, persze)...

Milyen régi kérdés ez, azóta még én is fogytam egypár kilót, pedig nálam az egy ideje már extrém lassan megy... Egypár centivel alacsonyabb vagyok Nálad s egypár kilóval könnyebb, egyesek már beszélnének le a további fogyásról, de még van hova. De elégedett vagyok az eddigi 20 kilóval, nyilván látványos az eredmény. A Tiednek is annak kell lennie. Szoktál nézni régi és új fotókat magadról? Illetve újnak a tükör is megteszi. Néha az ébreszti rá az embert, mennyit javult az alakja...

2015. júl. 27. 01:25
 38/38 A kérdező kommentje:
Tudom hogy még kövér vagyok...de a családom nagyon gyanakszik nálam az anorexiára. Egy nap jó ha megeszek 300 kcalt, mellette sportolok még mindig. Bűntudatom van ha eszek is, és belül egy hang mindig azt mondja ha enni akarok hogy ez méreg. Így nem eszek, de ha eszek is valami nassolni valót megrágom majd kiköpöm. Mindig mérem az ételeket, nézem a kcalt, ha egy grammal több étel van a tányéromon mint amit elterveztem ideges leszek és majdnem sírni kezdek. Már hullik a hajam is. Szeretnék még 5 kilót fogyni de nem hiszem hogy vékonyabbnak látnám magam...De neked gratulálok a fogyáshoz.
2015. júl. 27. 01:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!