Baj ha egy lány duci, de nem kövér? Azaz baj ha nem vagyok nádszál?
Nos, kezdjük az elején. Betegségem van (inzulin rezisztenzia) de még nem értem el a cukorbetegséget, a határnál vagyok. Óvodás koromba kezdődött meg a súly gyarapodásom egyenesen máig a 14 és fél életévemig. Az én ágamról mindenki túlsúlyos, tehát azért örökölhettem is. Kivizsgálás sorát már megtettem 3 kórházban is, diabetikustól is kértünk tanácsot, és étrendet amibe nem régiben ismét bele kezdtünk. 9 kilót fogytam a nyár alatt, ami betegség mellett egész szép eredmény. De mint mindig most is meg álltam és hol 1 kiló csusszan fel hol 2, máskor meg le megy 2. A szerencsém az hogy bár leszeretnék adni még 20-at de egész jól oszlik el rajtam ez a felesleg. (azaz: van csípőm, tehát alakom.) Úgy nézek ki mint egy duci de nem kövér. Ezen nem én vagyok, de szinte majdnem ugyan úgy nézünk ki: [link] Nem tudom ez kinek mennyire kövér/telt/duci de megjártam a poklot amikor is a suliban minden áldott nap 4 éven keresztül szekáltak, és bántalmaztak. (nem csak szóval). Depresszióm és enyhe pánikbetegségem van emellett gyógyszert szedek rá. Talán egy kis kedves szavakra vágyom, vagy is szerintetek baj ha egy lány nem modell/átlagos alkat? Eltűrök mindent, csak a lényeg hogy IGAZ legyen. Változni fogok még vagy ilyen maradok? (értem nyúlok, változik a testem?).
UI.: Koplaltam már 1 héten keresztül de egy deka se ment le, így feladtam azt is...Édesség, chips meg van vonva. Csokiból ha eszek is 1 kockánál többet nem. Ez olyankor van mikor elkezdek szédülni, olyankor jobban leszek tőle. Egyenesen rettegek az utcától, az emberektől az újtól, mert mindig félek miket gondolhatnak rólam, ha valaki nevet, sutyorog azt hiszem rólam van szó, emellett könnyen sírásba is tudok esni. Öngyilkosság számtalanszor megfordult a fejemben, értem itt: egy kést látok az asztalon, mindig arra gondolok magamhoz fordítanám és véget vetnék ennek a létezésnek, vagy akár méreg... Jelenleg 168 cm magas vagyok, a kilómat még a saját anyámnak sem mondom meg, ha lehet ez inkább a magán ügyem. :)
Na látod.. ezek szerint új közösségbe kerültél, otthagyva a régi osztályod és beleestél egy már "felnőttebb" közösségbe. Szerintem itt már nem leszel a folytonos molesztálás áldozata. Teljesen más egy középiskolás és egy általános iskolás közösség. Szerintem folytasd az eddigi diétád (de azért ne vonj meg mindent magadtól, inkább arra törekedj, hogy egészségesen étkezz, mert a koplalás nem vezet semmi jóhoz). Próbálj meg sokat mozogni (ebbe az is beletartozik, ha a barátnőiddel elmentek egy jó kis sétára miközben beszélgettek:) ) és tényleg élvezni az életet. Meglátod fél év múlva már még derűsebben látod az életed, 5 év múlva meg már mintha mi sem történt volna. Majd az lesz az érdekes, amikor pár év múlva találkozol azokkal az ismerőseiddel, akik most molesztálnak és rájössz, hogy milyen nyomorúságos az életük.. ugyanis a legtöbb esetben valaki azért szekálja a másikat, mert gondok vannak a saját életével. Sokat változik még az alakod, mert fiatal vagy, most esel majd át a legnagyobb változásokon, így ha odafigyelsz, simán lehet, hogy negyedikes korodra te leszel a legjobb alakú lány az osztályba (egyik lány ismerősöm nálad ducibb volt, 4 év alatt nőtt 20 cm-t,rengeteget fogyott és ő lett a legmagasabb és az egyik legvékonyabb lány az osztályban:) szóval ne add fel!! ). Próbálj meg most arra koncentrálni, hogy beilleszkedj az új közösségbe és minél több barátot szerezz:) itt már bátran ismerkedhetsz fiúkkal is, mert már nem olyan gyerekesek:) Kitartást!
24/L
Nem biztos hogy jó az az étrend amit követsz. Írod hogy zsömlét eszel tízóraira, ez pl nem ideális. Az hogy a szüleid is el vannak hízva inkább csak annyit jelent hogy te is úgy ettél mint ahogy tőlük láttál, ezért híztál.
Mindenképp olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet, ez ugyan a testépítésről szól, de fogyni vágyóknak is alap kellene hogy legyen. Netről ingyen letölthető. Biztos vagyok benne hogy többet segít, mint az az étrend ami zsömlét ajánl tízóraira, pláne ha IR-ed is van. Sok sikert.
Utolsó előtti: Egy szakképzett orvos írta fel. És mikor diétán voltam hetekig nem teljes kiőrlésűvel hanem fehér zsemlét ettem. Itt csak a kalóriát nézték. 1200-at kéne megennem de alig eszek 800-at...Szóval el fogom olvasni mert kíváncsi vagyok, de akkor is az orvosnak hiszek első sorban. :)
UI.: Fehér kenyért nem eszek csak barnát. Ami kalóriában ugyan annyi mint a fehér, de álítólag hamarabb felszívódik...
Egeszseg szempontbol par kilo feleslegnel tobb hosszu tavon mar baj.
Amugy duci/kover lanyok kozott is vannak nepszeruek, menok a sulikban... ez nemcsak a sulytol, hanem a szemelyisegedtol is fugg. A hozzaallasodon, ha tudsz valtoztatni (aldozat helyett hatarozott es jofej leszel), akkor kevesbe fognak bantani. Tudom, hogy mondani konnyu...
Nekem is a felmenoimet vegignezve, sok a tulsulyos a csaladban, nagyanyam ki is nyilatkoztatta, hogy en nem tudok lefogyni, nem olyan alkat vagyok. Na, evek ota nadszal vekony vagyok. Egeszseg gondok miatt elkezdtem paleozni es hopp fel ev alatt eltunt a 20 kg sulyfelesgem. Neked is ilyen iranyba kene probalkoznod. Meg ha nem is full paleo etrenddel, mert tudom, hogy azt suli mellett neha nehez megoldani.
Jol ertettem, hogy depressziora es panikbetegsegre gyogyszert szedsz?! Ennyi idosen?! Remelem, nem nyugtatot meg antidepresszanst! Inkabb mozogj, sportolj rendszeresen olyat, ami a sulyfelesleged mellett nem terhel tul. Sokkal hatekonyabb a depressziora, es a panikbetegseget is lehet gyogyszer nelkul kezelni.
Tizenevesen sok fiatalnak vannak nyugjei. Nekem is voltak, pedig en akkor vekony voltam. De sosem gondoltam ongyilkossagra, mindig eros voltam, hiaba szenvedtem. Szerettem abban hinni, hogy barmit kibirok. Nagyon megerte. :) Te se add fel, mindenben a pozitivat keresd. Amiben nincs, azt se kudarckent eld meg, hanem tanulj belole valamit. Es tudom, hogy felnott fejjel marha konnyu okoskodni. :) Viszont alig tiz ev es mar te is maskepp tekintesz majd vissza ezekre az eveidre. Szoval kitartas! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!