A vegetáriánusok azért nem esznek húst mert sajnálják
az állatokat, vagy mert azt hiszik, hogy így
egészségesebbek lesznek?
2009. jún. 14. 12:51
Szerintem mindkettő. Én sem fogyasztok húst mindkét okból.Szeretem az állatokat, miért venném el az életüket? Sok könyv, szakirodalom egyébként is azt írják, az ember alapból vegetáriánus szervezettel rendelkezik, bélrendszerünk olyan, mint a növényevő állatoké. A húsfogyasztás elhagyása óta elmúlt a tényleg súlyos, évek során egyre súlyosabb allergiám és az időnként jelentkező ekcémám is. Az allergiámra adott gyógyszer sem volt teljesen hatásos, ellenben az egészséges életmód igen (beleértve a húsfogyasztás elhagyását is). Nekem nem is hiányzik a hús.
2009. jún. 24. 12:31
43/65 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Egy nem vega
44/65 anonim válasza:
Érdekes a kérdés. Én nem vagyok vegetáriánus, viszont lovas szakmám van és szeretem is az állatokat meg védo is vagyok meg minden, de ettol még ugyanúgy ott vagyok egy disznóvágásnál vagy mikor a mama levágja a tyúkot. :) tiszta vicces ahogy még korbefut egyet miután már levágtad a fejét. sot még a sult vért is nagyon szeretem. De mitn már említettem ettol fuggetlenul imádom az állatokat, de hát ez a tápláléklánc...
2009. dec. 12. 01:49
Tetszik ahogy egy két ember mondja a baromságait. Nem vagyok biologus , de ha az ember emésztőrendszere növényevő, akkor hogy tudjuk megemészteni a húst. A testnek kell a fehérje meg a protein. Mondana nekem valaki olyan növényt amiben van fehérje vagy protein? Szerintem meg ha megszünteted a fehérje és protein bevitelt attól fogysz hogy az izmaid sorvadnak el szépen lassan. Nem rost kell neki hanem fehérje. Persze a zöldségek is fontosak. De a halat megeszitek ugye, kedves vegák? Az ember növényevő című "diplomamunkahoz" meg gratulálok... Honnét szedsz te ennyi hülyeséget? Ja és nem te ölöd meg az állatot te agyas. Te csak megveszed a boltban, azt az állatot úgyis levágják. Meg tudni kell különbséget tenni a házikedvenc és egy eleve kajának szánt állat között.
2009. dec. 31. 01:48
Ha az ember ehet húst-az erősebb megeszi a gyengébbet alapon-akkor az is természetes,hogy az utcán szembejön egy izomagyú csörmedvény,fejen rúg és elveszi az értékeidet,mert ő az erősebb.Kövessük ezt a vonalat,remek ötlet!
2010. jan. 22. 13:53
az igen.. gratulalok.. van nehany igen okos peldany az emberisegben :-)))
szeretem a vilagot es ezt azzal fogom bebizonyitani h ehen halok... a "szeretem az allatokat, vega vagyok" velemenyueknek annyit mondanek hogy amelyik allatot megeszed annak mar nem fog se fajni se rosszul esni; szoval szeretem az allatokat s nem eszek hust de ha koborkutyat meglatom az uton belerugok.. inkabb adj enni az ertekelni fogja es jobban kifejezed a szereteted ezzel mint h ha nem eszel hust ..
"novenyevo ember" na ezen jot rohogtem.... egyeseknek nem artana kezukbe venni egy biologia konyvet minden uborkaragcsalas kozepette
2010. márc. 15. 15:23
"amelyik allatot megeszed annak mar nem fog se fajni se rosszul esni"
-már nem,de előtte?Amikor az érzéketlen majmok kivégezték,mert megfizeted az árát? Ember!Micsoda érvelés ez?A biológia könyvedet-a húslobbi torzszüleményét-meg ideje volna lecserélni!
2010. márc. 16. 00:33
Huslobbi, lol baz.dmeg. Idefigyel haver, lehet hogy vega vagy de hu.lye is az tuti. Es altalaban a ketto egyutt jar. A hus igenis kell mindenkinek. Kepzeld el hogy a medve kitalalja hogy o csak novenyeket fog enni. par heten belul legyengul , es lehet hogy el is pusztul. A vegetarianusoknak kulonbseget kene tennie az eleve levagasra szatna allat es a kedvenceknek valok kozt.Hiaba aranyos egy szarvasmarha de belole kaja lesz es nem nappalilako.
2010. márc. 16. 11:47
Lehet,hogy hülye vagyok és lehet,hogy te is az vagy,csak neked a szemeddel is problémáid lehetnek,ha nem veszed észre,hogy emberek millói élnek hús nélkül egészséges életet.Hát a medvéd biztos nem tudja utánunk csinálni,mert ő a mindenevő,haver!
2010. márc. 16. 13:21
Kapcsolódó kérdések: