Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A vegetáriánusok azért nem...

A vegetáriánusok azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, vagy mert azt hiszik, hogy így egészségesebbek lesznek?

Figyelt kérdés
2007. okt. 18. 21:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
33%

az embert azt különbözteti (különböztetné) meg mégis az állattól, hogy gondolkodik és nemcsak az ösztöneit követi. a hús ELHAGYHATÓ dolog, ahogy a sok vegetáriánus példája igazolja. tehát nem azért eszed, mert szükséged van rá, hanem élvezetből. és ezért kell állatokat kínozni mert egyesek nem tudnak meglenni a hamburger meg a pacal íze nélkül. valóban szart se ér, hogy vegetáriánus vagyok (legfeljebb csak annyi hogy tiszta marad a lelkiismeretem) de egy tökéletes világban mindenki az lenne, és egy állatnak se kéne meghalnia azért, hogy te tudjál hotdogot enni, amikor mással is tudod pótolni.

ajánlom, hogy nézzetek utána, hogy tartják az állatokat, és hogy vágják le őket, és képzeljétek magatokat a helyükbe. képzeljétek magatok az ebédetek helyébe. mit szólnál ha téged is tenyésztenének csak azért hogy levágjanak??

én csak nemrég lettem vegetáriánus, de nagyon örülök neki, mindenkit csak biztatni tudok erre az életformára!! és testileg is jobban érzem magam

2008. jan. 25. 18:08
 12/65 anonim ***** válasza:
77%

Főként az utolsó hozzászólónak címezve (meg a sok vegetáriánusnak is):

Szerinted a növényeknél többek vagyunk, és csak az állatokat kell védenünk? Miért ér többet egy állat, mint egy növény? Talán azért ,mert amikor az állatot ölöd, akkor hallod a sikoltását, bőgését, stb.? Jogos, hiszen a növény nem kiabál, amikor levágják. (Gondolom ezért nem tetszik a gyenge lelkű, álszent embereknek, hogy megölik az állatokat.) De szerintem neki (a növénynek) is ugyanolyan a halál, mint bármelyik élőlénynek; mégha nem is sikoltozik közben, meg nem "mutatja ki" a fájdalmát. Fölösleges különbségeket tenni élőlény és élőlény között.

Azzal egyetértek, hogy fölöslegesen ne kínozzuk az állatot, amikor leöljük. Egyértelmű. Viszont megölni miért ne lehetne? Vagy alapítsunk egy "húsevők ligáját", ahol nem eszünk növényi táplálékot, mert azzal megöljük szegény növényeket? Hülyeség, akárcsak a vegetáriánus szokások.

Emellett azt mondod, tiszta marad a lelkiismereted. Hát persze... Mint a korom. Csak segítek: igaza volt az egyik hozzászólónak! A számítógép, meg a többi technika, amivel rengeteg szennyező anyag kerül a természetbe (MIATTAD!!!) az nem zavar? Az nem gond, hogy állatok százainak okozol élete végéig tartó szenvedést azzal, ha leülsz a gép elé, vagy beülsz az autódba???

ÁLSZENT VAGY!

2008. jan. 26. 19:15
 13/65 anonim ***** válasza:
37%

az autóval stb-vel az embereket is öljük. akkor embergyilkosok is vagyunk, te is én is? egybk mégha emiatt meghalnak állatok, akkor is ha nem ennénk húst kevesebb halna meg...

egy növény nem érez fájdalmat, mert nincs idegrendszere. most mondhatod, hogy ember=állat=növény, de ha választanod kéne, hogy egy macska fejét vágd le vagy hogy letépj egy hóvirágot, asszem te se gondolkodnál sokat. de ennyi erővel amikor kezet mosok bacilusok százait ölöm meg, de ők is egyenlőek veled vagy a gyerekeddel??

amúgy hol ölsz meg egy növényt amikor pl leszakítasz egy almát egy almafáról?

jahh és igenis KÍNOZZÁK ezeket az állatokat. miért szerinted palotában nevelik őket kaviárral etetik egész nap dvd-ket néznek aztán szépen fájdalommentesen elaltatják őket?? ezeket az állatokat borzalmas körülmények között tartják és mészárolják le. az álszentség az, hogy erről tudomást se veszel.

2008. jan. 27. 15:31
 14/65 anonim válasza:
83%

Megint én. :)

"az autóval stb-vel az embereket is öljük. akkor embergyilkosok is vagyunk, te is én is?"

Igen. Csak én nem hazudom magamnak, hogy nem ártok másoknak az életvitelemmel. Felvállalom, hogy ártok nekik, sőt, ez egyáltalán nem érdekel. Önző vagyok; viszont nem álszent.

"emiatt meghalnak állatok, akkor is ha nem ennénk húst kevesebb halna meg..."

Ha nem ennénk állatokat, akkor nem tenyésztenék őket. Tehát nem lenne ennyi.

"egy növény nem érez fájdalmat, mert nincs idegrendszere"

Legalábbis te ezt hiszed. Egy nálad jóval magasabb szintű élőlény pedig talán azt hiszi, hogy te (ember) nem érzel fájdalmat, mert a szerencsétlenben még az sem fejlődött ki. De a lényeg nem a fájdalmon van, hanem azon, hogy megölöd, vagy sem.

"ha választanod kéne, hogy egy macska fejét vágd le vagy hogy letépj egy hóvirágot, asszem te se gondolkodnál sokat"

Ha nem akarom megenni a macskát, minek vágnám le a fejét? Persze ha éhes vagyok, megteszem. És akkor bizony a macska járt rosszul - a hóvirágból nem lakok jól.

"amikor kezet mosok bacilusok százait ölöm meg, de ők is egyenlőek veled vagy a gyerekeddel??"

Azok is élőlények. Ugyanolyanok, mint a többi. Az élethez ugyanannyi joguk van, mint neked, vagy nekem. Csak gyengébbek (ilyenkor), és nem jajgatnak. Sőt, nem is látod őket. Mégis kinyírod mindet. Pusztán azért ,mert alacsonyabb rendű. (Ha meg téged és a családodat írtanak ki mondjuk fasiszták, mert alacsonyabbrendűnek vélnek, akkor jön a sírás-rívás. Ugyan csak példa volt, de a kettős mércéd erősen felfedezhető.)

"amúgy hol ölsz meg egy növényt amikor pl leszakítasz egy almát egy almafáról?"

Itt a gabonáról volt szó; almát senki nem említett. Vagy van olyan vegetáriánus, aki csak fáról akasztott gyümölcsön él? (Mellesleg ha egy gyümölcsöt megeszel, akkor abból már valószínűleg nem lesz fa. Tehát korlátozod a lehetőségét a túlélésre, szaporodásra. Kicsit fura így belegondolni, de ha sarkítva nézzük, akkor így van.)

"és igenis KÍNOZZÁK ezeket az állatokat"

Mondta valaki, hogy nem???

"az álszentség az, hogy erről tudomást se veszel"

Ha tudnál olvasni is, nem csak "write-only" üzemmódban nyomnád a billentyűket, akkor észrevetted volna, hogy írtam, hogy énnekem sem tetszik, ha állatokat kínoznak. De látom ez nem jutott el a tudatodig.

Álszentség az, amit te csinálsz. Én felvállalom, hogy az életvitelemmel ártok a környezetemnek. Nem tetszik ugyan, és a körülményekhez képest próbálok ez ellen tenni, de önmagamat fontosabbnak tartom, mint a többi élőlényt. És ezt be is vallom magamnak. Így írtom tovább az állatokat (is) önző módon. (Persze csak olyan mértékig, amennyire az életbenmaradásomhoz szükség van erre.) A különbség csak annyi kettőnk között, hogy én ezt felvállalom, és elfogadom, hogy a természet része vagyok. Míg te állítólag véded az állatokat, nem ölsz meg egyet sem; miközben a valóságban ugyanúgy pusztítod, mint én.

2008. jan. 28. 08:46
 15/65 anonim ***** válasza:
93%

elolvastam a válaszokat és tökre illik rá ez a vicc:

- én nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat, hanem mert utálom a növényeket! :D

2008. febr. 15. 22:43
 16/65 anonim válasza:
33%

De az ember kulonb az osszes allatfajtol MERT kepes az osszetett gondolkodasra.

Pl.: az oroszlan is csak arra gondol, hogy meglegyen a taplaleka es hogy szaporodjon. Az ember meg mi mindenen agyal...

Egyebkent elfogadom a evegetarianusokat es az allatvedoket, de en szemely szerint maradok a vegyes taplalkozas mellett...:D

Tovabbi szep napot!

2008. febr. 19. 20:06
 17/65 anonim ***** válasza:
34%

Na jó, nem kicsik GÁZ a felfogása itt egyeseknek a vegetáriánizmusról...

"Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek! :) "

- elősször is, NEM Te küzdötted fel magad a táplálék lánc csúcsára!!!

"Amúgy jó kérdés. Egy részük ezért, más részük azért. Van, aki mindkettőért. Viszont csak akkor van értelme - szerintem - ha az egészségesebb élet miatt teszi az ember. Bár akkor sem 100%-ig, hiszen az ember mindenevő, így állati eredetű táplálékra is szüksége van (lenne). "

- és közben szépen bele is pusztul az állati eredetű fehérjék által okozott betegségekbe: szív és érrendszer, rák, stb.

és igen, ez tetszik nekem a legjobban!!!!

"De az ember kulonb az osszes allatfajtol MERT kepes az osszetett gondolkodasra.

Pl.: az oroszlan is csak arra gondol, hogy meglegyen a taplaleka es hogy szaporodjon. Az ember meg mi mindenen agyal... "

- Akárki írta ezt, nem képes összetett gondolkodásra. Azért mert nem tudod mennyire összetett gondolkodása van az állatoknak, kár leírni őket!!!! olvass több tudományos szakalpokat, lehet, hogy a National Geographic is elég lesz. Az állatok igenis képesek összetett gondolkodásra, eszköz használatra, és több állatról bebizonyosodott, hogy elmélkednek az elmúláson, az élet értelmén. Gondoljatok csak a gorillákra, aikeket megtanítottak a siket némák kézjeles "beszédére" és ők tovább tanították azt a saját utódaiknak az őserdőben, vagy csimpánzokra Jane Goodall nyomán, vagy a tengeri emlősökre melyeket a hidegháború alatt képeztek ki mind az oroszok mind az amerikaiak többek között katonai célokra!

De ne menjünk olyan messze, vajon milyen összehagolt gondolkodás, és cselekedet kell egy 8-10 fős oroszlán csapatnak egy összehagolt támadást összehoznia??? ez nem csak ösztön!

Ez a valódi érv, ezt én is vallom!

"én nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat, hanem mert utálom a növényeket! :D"

Hát és arról, hogy vegeráriánus bőr cipőben jár: Még mindig kevesebb állaot gyilkol, mint az, aki eszi is őket!

2008. márc. 17. 20:18
 18/65 anonim ***** válasza:
88%

Ez most nemértem hogy jött ide.

Jó nem eszünk okos állatokat, csimpánzt főleg.

A tyúk akkor mehet, rendben. Az oroszlán minket esz meg, még jó hogy errefelé nincs. Kérdeztem a hentesnél is, nincs neki. :-) Egyébként ha lenne alkalma rá, az oroszlán gondolkodás nélkül megenné a süketnéma csimpánzt, és biztos nem lenne lelkiismeretfurdalása.

Komoly dolgokat most nem írok, mert már leírtam a véleményem, de a bőrcipőhöz annyit, hogy ha csak kevés állatot ölnek meg a jó kis cipőm miatt, az jobb a lelkiismeretemnek, mintha minden nap megeszek fél csirkét?

Ez olyan, mint a greenpeaces aktivista, aki nagy buszokkal megy tüntetni, és ő csak kicsit rongálja a környezetet. Milyen jó! Persze mindenki csak egy kicsit, de a sok kicsiből sok lessz, és ha egy embernek csak 3 bőrcipője van, (meg pár kabát, kesztyű, fotel, stb..) akkor "csak" pár tízmilliárd állatot nyírtunk ki világviszonylatban, és még csak jól se laktunk.

2008. márc. 18. 10:00
 19/65 anonim válasza:
83%
Az én ismerőseim között két vegetáriánus van, az egyik egyszerűen azért mert undorodik a hústól, nem szereti, a másik pedig azért mert úgy jobb ízű a spermája. Bocs 14 év alattiak!
2008. ápr. 21. 03:15
 20/65 anonim ***** válasza:
75%

Hááát! Tudodmit? Biztos nagyon finom lehet az az izé, de én maradok a húsnál. (hetero férfi vagyok)

De ennyi erővel együnk virágot, hogy illatosat szarjunk !

:-D

2008. ápr. 21. 13:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!