Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A vegetáriánusok azért nem...

A vegetáriánusok azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, vagy mert azt hiszik, hogy így egészségesebbek lesznek?

Figyelt kérdés
2007. okt. 18. 21:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
82%

A tévedések elkerülésére: a növények ÉRZIK a fájdalmat!

És amíg az állatot elég gyorsan leölik - addig a növényt mindig ÉLVE sütik-főzik.

Az a vegetáriánus pedig, ki az állatokat a fájdalom miatt nem eszi, ugye nem használ semmiféle állati terméket? Cipőt, ruhát, gyógyszert, kozmetikumot?

Ja: húst lehet őssejtekből is növeszteni. Nagy tömegben olcsó és tiszta is lenne. Azt megenné?

2008. ápr. 27. 17:28
 22/65 anonim ***** válasza:
87%

Mi tartunk és eszünk is állatokat. Konkrétan disznóink vannak. Tiszta ól, friss alom, takarmány, víz, nem ütjük-verjük őket, van egy lekerített rész, ahol nyáron lehetnek (napfény, fű, föld),nem élve szeljük őket láncfűrésszel darabokra.

Mi ebben a kínzás?

2008. máj. 9. 10:52
 23/65 anonim válasza:
82%
Én 12 éve nem eszem húst, és semmi bajom. Rendszeresen nézetem a vérképemet, tökéletes, nem butultam el, nem lettem erőtlen. Voltam korában húsevőként pár vidéki disznóvágáson, ott undorodtam meg a húsevéstől. Lehet, hogy a borsószemek is sírnak, amikor megfőzöm őket, de képes vagyok arra, hogy leszedjem, kifejtsem, megfőzzem, megegyem. Egy tyúk nyakát nem lnnék képes elnyiszálni, a kisborjút sem tudnám megölni, hogy aztán megegyem. Nem vallási okokból vagyok vega, hanem emiatt. Nem tudom, a húsevők mely része ölne meg egy kisbirkát, hogy zsenge birkapörköltet ehessen. Az nem válasz, hogy megvehetm a boltban, mert akkor is tudom, hogy az egy élő, érző, félő állat volt, mielőtt megölték, úgyhogy képtelen lennék megenni.
2008. jún. 2. 15:07
 24/65 anonim ***** válasza:
38%

És abban nem gondolsz bele, hogy valaki úgyis megeszi helyetted. Ha te nem eszed meg, azzal nem segítesz a kis aranyos báránykán. (amúgy nem minden ehető állat aranyos bárányka)

Vagy ha nem veszed meg és más se, akkor megromlik és ki kell dobnia a hentesnek. És akkor értelmetlenül halt meg szegény állat, az egész élete értelmét veszti, hiszen ő azért született, hogy megegyék.

2008. jún. 3. 08:12
 25/65 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon kevés állat szenved a leöléséig, tehát a tartásuk a legtöbb esetben nem okoz nekik szenvedést. Az persze elkerülhetetlen, hogy szenvedjenek egy kicsit, amikor levágják őket, de ha úgy vesszük, legalább élhettek, mert ha nem a húsukért, bőrükért, tejükért stb tartanánk őket, akkor meg sem születtek volna, így viszont élhetnek és a halálukig legtöbbjük állati mércével nézve szép életet tudhat magáénak.

És, mint már párszor elhangzott, aki azért nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat, az ne vegyen bőr cipőt, ne akarjon bőrülést a kocsiba, vagy bőrözött kormányt stb...

2008. szept. 12. 10:01
 26/65 anonim válasza:
76%
úristen, az értelmes gabonavédők megtalálták ezta a helyet is, hogy fájna már egy növénynek ha megölöd? nics se idegrendszere, se fájdalomközpontja. az ember növényevő, írd be google-be. az az ember aki nicsn együttérzéssel egy állatttal, az valóban nem különb egy oroszlánnál, de én igen. ökológiai szempontból minden élőlény fontos de most ilyeneket már kár mondani, miútán több 10.000 fajt írtott ki az emberiség. húú de birom az ostoba embereket. ha te a gabonát félted, és azt modnod, hogy az is éljen, akkor ha húst eszel, azzért kb 100szor több gabonát kell learatni, uiganis hogy te a húst megedd, azt fel kell hízlalni, szerinted miért írtják az erdőket? azért hogy a húsnak azaz az állatoknak legyen mit ennie hogy aztán te megehetsd azt az állatot. mindeközben a gyomrod a fogazatod az emésztésed a bőröd karmod testfelépítésed mind arra utal, hogy növényevő vagy.... kiskoromban én is elhittem anyukámnak hogy a tej jó, meg a hús eergiát ad, meg se kérdőjeleztem. ma már magam váalsztok, hogy mit eszek. egy megkínzott és lemészárolt állat tetemét antibiotikummal telenyomva feldarabolva ízesítve megsütve, vagy növényteket magvakat gabonát gyümölcsöt rízst, meg mindenféle táplálékot
2008. szept. 18. 22:37
 27/65 anonim válasza:
70%

ha nem számít kínzásnak hogy az életét elveszik egy állatnak, aki egy hároméves embergyerek értelmi szinvonalán van, megfosztva a párosodás gyereknemzés futkosás túrás és egyébb alapvető természetes szükségleteitől az végülis nem kínzás... van egy oylan hogy állati jogok nyilatkozata. olyan, hogy állat tartás, érted, más élőlény tartása, saját életünk megkönyítése érdekében nem jogos. egy élőlény sem tarthat jogos igényt egy másik élőlény életére sem... én nem mondom, hogy a szüleid rossz emberek, inkább azt mondaná,m, hogy fel se fogják mit tesznek, aki meg nem fogja fel hogy mit tesz, az meg nem vonható felelősségre. tíz parancsolat: ne ölj

nem ne ölj embert, hanem ne ölj, egyszerűen, hogy képzeled, hogy egy visító és menekülő az életéért küzdő élőlényt megölsz? felfogod egyáltalán? egy embert is így megölnél ha ne mtudna beszélni, csak üvöltene és menekülne mondván, hogy ez nem értelmes....??? tudod mint anno a fekete embereket afehérek, tuti biztosak voltak benne hogy ez tök jogos. hát egy állat joga a saját életéhez előrébbvaló, mint bárki joga arra, hogy ne fázzon a lábe, vagy hogy az elcseszett ízlelőbimbónak a vágyát kielégítsek. mond te nem hallod hogy üvölt a disznó? vagy nem fogod fel? úúúristen... kb kimész az utcára, és nincs egy ember aki ne lenne gyilkos... állatok tucatja szárad minden ember lelkén, növényevő létünkre... oylan hogy mindenevő természetesen nem létezik, oylan létezik, hogy ahülye ember mindent megeszik, az emésztésünk nem tud mit kezdeni a hússal. akit érdekel nézzen utána nem tartok felvilágosítást... 18 évig ettem állatokat. most már felfogtam mi az, undorító...ráadásul káros is, ekkora tömeghipnózist, mint az állati eredetű dolgok fogyasztása.... iylen a világon nicns mégegy

2008. szept. 18. 22:47
 28/65 anonim ***** válasza:
89%
Mindent meg kell enni! A húsban rengeteg olyan dolog van amit még a gomba sem pótol és semmi más! ha vallási tekintetet nézünk, csak nyisd ki a bibliát és olvassgass: meg van engedve!
2008. okt. 16. 19:56
 29/65 anonim ***** válasza:
92%

mi hülyeségen el lehet itt vitázni?!

de én nem leszek vega...

és nem tom, h miért nem esznek húst, biztos van több ok, de azt meg ár írták

szal grat mindenkinek eme bonyolult eszmefuttatás véghezviteléhez!

2008. nov. 23. 20:50
 30/65 anonim ***** válasza:
85%

Regebben nem tudtam megerteni, hogy hogy lehet valaki olyan "buta" ,hogy nem eszik hust. Arra gondoltam, hogy ez is csak egy ujabb trend. En hust - hussal ettem szinte minden nap es nem is keveset. Aztan meguntam. Elkezdtem zoldseget es gyumolcsot enni husi helyett es csak egyszeruen jobban erzem magam, jobb a kozerzetem es sokat fogytam. Nem mondom magam vegetarianusnak mert nagy ritkan eszem hust, de mostmar megertem oket.

Az hogy valaki meg azert nem eszik mert szereti az allatokat meg mindig nem ertem. Ez az elet rendje.

2008. dec. 2. 15:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!