Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A vegetáriánusok azért nem...

A vegetáriánusok azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, vagy mert azt hiszik, hogy így egészségesebbek lesznek?

Figyelt kérdés
2007. okt. 18. 21:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
32%

előttem válaszolónak mondanám hogy a növénynek hol van olyan központi idegrendszere mint egy hangyának akár?

a növények egyszerű sejthalmazok, az állatok mint mi is pedig tudattal bíró lények.

kérdéshez:

én szivesen lennék vegetáriánus, mert egészségesen tovább lehet élni, bár ha elütnek azon ez sem segít.

2008. dec. 21. 21:37
 32/65 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom, melyik okos írta, hogy az ember növényevő, de óriási bakott lőtt ezzel.

Ha megnézi a fogazatát a drága (vagy nincs neki már olyan? :) ), akkor talál néhány érdekességet. Úgymint szemfog, meg őrlő. Utána ha az általa emlegetett gugliba beírja a "mindenevő" szót, akkor ne lepődjön meg, ha az embert is közéjük sorolják.

Szóval ennyit a google használatáról, okostojás. :)

Az ember mindenevő - szüksége van állati és növényi táplálékra is. Meg tud élni csak az egyiken is; de nem szerencsés.

2009. jan. 2. 14:42
 33/65 anonim ***** válasza:
73%
mind idióták vagytok hogy mondhatjátok azt hogy a növényeknek rossz ugyanugy mint az állatoknak haa?? hát nem ugyanaz
2009. jan. 5. 16:59
 34/65 anonim ***** válasza:
72%

Ennyire ismered a növényeket, előttem író? :))

Még a saját testét, annak működését sem ismeri rendesen az ember. Rengeteg dolog van még azzal kapcsolatban is, ami felfedezésre vár.

Így erős kétségeim vannak, hogy más élőlényeket oly' nagyon ismernénk...

2009. jan. 6. 07:50
 35/65 anonim ***** válasza:
81%
én szeretem az állatokat.Finomak. Ha nem szeretném őket biztos nem enném meg XD
2009. febr. 8. 18:28
 36/65 anonim ***** válasza:
94%

Egyénfüggő.

Az a vicces, mikor állatvédelmi okokból nem eszik valaki húst, de pl bőrcipőben jár.

2009. márc. 18. 15:29
 37/65 anonim ***** válasza:
79%
Én nagyon szeretem az állatokat, ha kóbor kutyát-macskát látok, legalább megetetem, de volt már, hogy elvittem menhelyre, amit azért nem sokan vállalnak fel. Rendszeresen eszem húst, el sem tudom képzelni az étkezést nélküle. Csirkét, nyulat vágtam már sokat, igaz évek óta nem, de nem okozna gondot. Bőr cipőt, kabátot hordok, de prémes állatot miattam nem kell megölni. Van egy határ, ami szerintem már nem állatvédelem, hanem nettó hülyeség, pl. akik a libatömés ellen tüntetnek, meg akik a fákhoz láncolják magukat, azok fogalmatlan barmok, fingjuk sincs a dolgokról, csak tiltakoznak zsigerből. Ugyanezt gondolom a vegetáriánusokról is. A húsevés még senkinek sem ártott, a hiánya viszont dokumentáltan betegségekhez vezet. Lehet azt mondani, hogy bezzeg én jól el vagyok hús nélkül is, de más dolog az anekdota, más a statisztika.
2009. ápr. 14. 13:15
 38/65 anonim ***** válasza:
86%
Ha az ember nem kezdet volna el húst enni, még mindig majmok lennénk, ugyanis az agy a húsevésből adódó megnövekedett fehérjebeviteltől kezdet el jobban fejlődni!
2009. ápr. 15. 16:49
 39/65 anonim válasza:
84%

Kicsit pontosítanám az előzőt, bár alapvetően a gondolatmenete helyénvaló.

Az ember nem "elkezdett" húst enni, hanem mindig is evett húst.

Elég csak ránézni a fogazatunkra. Meglepő módon találunk köztük négy igen érdekes példányt; úgy hívják, hogy szemfog.

Namármost sima növényevőknél ez nemigen található meg.

Egyedül a ragadozók és a mindenevők rendelkeznek ilyennel.

Az ember mindenevő; meg tud élni csak zöldségen/gyümölcsön is, de meg tud élni csak állati táplálékon is. De érdemes mindkettőt fogyasztani, mert úgy egészséges.

2009. ápr. 23. 08:28
 40/65 anonim ***** válasza:
88%

Többen írták, hogy a növények nem éreznek fájdalmat.

Na, ez b@romság.

A növények éreznek és kommunikálnak.

Mikor egy hernyó vagy hasonló megtámadja a növényt, és elkezdi enni, akkor a növények egy része egy anyagot bocsát ki magából, amitől a hernyó számára nem lesz túl kívánatos. (Nem minden növényre igaz, de egy részüknél bizonyított a dolog.)

Tehát érzi, hogy rágcsálják a leveleit.

Sőt, utána illóanyagot bocsát ki magából, amelyet a többi növény érzékel, és ők is elkezdik azt az anyagot termelni, amely megvédi őket a hernyótól.

Tehát kommunikál is.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a zenére, becézgetésre, hangokra igencsak érzékenyek a növények. Na meg hogy rezgéseket bocsátanak ők is ki, melyet a többi növény érzékel.

Ezek után jöhet bármelyik fanatikus állatvédő, hogy "Jaj szegény állat, kínozzák!".

Hát a növény is kínlódik, mikor lenyiszálják. ... Csak nem visít, nem hörög, meg nem rugkapál közben.

De a növény is érez.

Írtam már, de leírom megint:

Az élet része, hogy az erősebb megeszi a gyengébbet.

Ha valakinek ez nem tetszik, éljen napfényen, meg igyon vizet.

A növény megölése is ugyanolyan, mint az állaté. Semmi különbség nincs. Itt van pár link bizonyításképen a sok okostojás vegának, de ha bárki beírja a gugliba, hogy "növény kommunikáció", az kap egy rakás találatot:

[link]

[link]

2009. ápr. 25. 08:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!