Ugye ez nem anorexia kezdete?
Ez bulimia. Az sem jobb. Mielobb szakembert keresni!
" Csak utána bűntudatom van. De ez szinte minden kamasznál előfordul, nem?"
A buntudat? A fenet. Egy normalis kamasznal semmilyen buntadat nincs mert edesseget evett.
Nem reagálod túl. Ez bulimia. És egyébként ordít rólad, hogy a testképed már nem normális. Ésszerű megoldás helyett (amilyet pl valamelyik előző írt a saját fogyókúrájáról) ésszerűtlen megoldásokat választasz, bűntudattal teli, még ahogy írsz, abból is süt a bűntudat.
Ez nem túlreakció: ez bizony bulimia.
Keress egy pszichológust, amíg még nem késő. Ő segíteni fog abban, hogy ezt legyőzd, és ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül kövérnek kell maradnod (ha egyáltalán az vagy), hanem csak azt, hogy úgy fogyhatsz le, hogy nem nézel ki és viselkedsz betegesen és nem káros a testedre nézve.
Étkezése zavarod van az biztos, de csak az orvos tud helyes diagnózist felállítani.
Arra tudlak csak bíztatni, hogy mi hamarabb szólj a szüleidnek, mert még az elején vagy így könnyebben kijössz belőle. Mellesleg remélem nem úgy szeretnéd leélni az életed, hogy napjában többször hánytatod magad. Kérlek kérj segítséget, még nem késő!
Én is átéltem, szóval nem a levegőbe beszélek. Sok sikert!:)
Ha enzimhiányod van és puffadsz, nagyon ajánlom, hogy fehérlisztből készült ételeket egyáltalán ne fogyassz! Az ilyen ételek minden enzimtől meg vannak fosztva a feldolgozás során és a szervezetedből "veszik el",hogy meg tudd majd emészteni.
A bulímia pedig egy szörnyű betegség, és nem a hánytatás a legrosszabb benne. Egy idő után kikapcsol a reflexed és hiába hánytatod magad, nem tudsz majd hányni. Ilyenkor szoktak pl. villát lenyomni a torkon és rengeteg ilyen eset fulladással végződik. Az életedbe kerülhet!
Ahogy azt írták előttem, fordulj szakemberhez, amíg nem késő, ha a szüleidnek nem mered elmondani, mondd, hogy rémálmaid vannak és amiatt, de menj el mindenképpen.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!