Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ugye ez nem anorexia kezdete?

Ugye ez nem anorexia kezdete?

Figyelt kérdés
Kívánom az ételt, és eszek is (csak vacsira nem), de utána mindig bűntudatom támad, és megpróbálom magam hánytatni. Eddig nem nagyon zavart a dolog, mert nem sikerült, de az utolsó 3 alkalommal már hánytam. Nem akarok anorexiás lenni, és valószínűleg csak túlreagálom a dolgot, ne haragudjatok :( De félek, mert én nem akarok hányni, mégis kövérnek látom magam, nagyon, és rosszul érem magam evés után, miközben azon cívódok, hányjak-e, már egy gombócot is érzek szinte a torkomban, nem bírom ki, és meghánytatom magam. Emellett egyre kevesebbet eszek, a vacsorát szinte teljesen elhagytam, és majdnem elsírom magam, miután nassolok néha valamilyen sütiből. :( Segít valaki? Vagy csak nagyon hipochonder vagyok? :'(

2014. jún. 28. 22:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Ha az étkezés megszűnik természetes, stresszmentes, az élettani szükségletekhez optimálisan igazodó tevékenységnek lenni, az nem normális. Nem megijedni kell, hanem szakember segítségét kérni. Ki fognak gyógyítani belőle.
2014. jún. 28. 22:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ez a bulimia kezdete.
2014. jún. 28. 22:15
 3/11 A kérdező kommentje:
De hát én egy csomószor akarok édességeket enni, és amikor van valami otthon azonnal rá is szállok. Csak utána bűntudatom van. De ez szinte minden kamasznál előfordul, nem?
2014. jún. 28. 22:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!:) figyelj , szerintem pszichológushoz kéne menned , hogy kezeld ezt a problémát. Én épp most fogyókúrázok, pedig nem koplalok, csak kevesebbet eszek, és ma teli ettem magam mert anya sütit vett és nem bírtam nézni. Nekem is volt egy ilyen gondolatom hogy kihányjam, de átgondoltam és arra jutottam hogy lemozgom , pl aerobikozom , rubint rékázom, futok, stb. Szerintem amikor eszel hízlaló dolgot akkor te is inkább mozogd le és próbáld meg nem kihányni. Tudom hogy nagy akaraterő kell hozzá, de ha ez sem működik, akkor szakértő/pszichológus tanácsát kérném.
2014. jún. 28. 22:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez bulimia. Az sem jobb. Mielobb szakembert keresni!

" Csak utána bűntudatom van. De ez szinte minden kamasznál előfordul, nem?"

A buntudat? A fenet. Egy normalis kamasznal semmilyen buntadat nincs mert edesseget evett.

2014. jún. 28. 22:39
 6/11 A kérdező kommentje:
Egyébként csomót sportolok, kb. minden nap1-1.5 órát sportolok, de semmi eredményt nem látok :( hozzá tartozik, hogy emésztési zavarok+enzimhiány miatt puffadok, és olyan vagyok, mint egy terhes, nagyon kövérnek érem magam... + hájas is vagyok....
2014. jún. 28. 22:42
 7/11 A kérdező kommentje:
De én nem merem elmondani a szüleimnek... szerintem amúgy is csak túlreagálom :(
2014. jún. 28. 22:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem reagálod túl. Ez bulimia. És egyébként ordít rólad, hogy a testképed már nem normális. Ésszerű megoldás helyett (amilyet pl valamelyik előző írt a saját fogyókúrájáról) ésszerűtlen megoldásokat választasz, bűntudattal teli, még ahogy írsz, abból is süt a bűntudat.

Ez nem túlreakció: ez bizony bulimia.

Keress egy pszichológust, amíg még nem késő. Ő segíteni fog abban, hogy ezt legyőzd, és ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül kövérnek kell maradnod (ha egyáltalán az vagy), hanem csak azt, hogy úgy fogyhatsz le, hogy nem nézel ki és viselkedsz betegesen és nem káros a testedre nézve.

2014. jún. 28. 23:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Étkezése zavarod van az biztos, de csak az orvos tud helyes diagnózist felállítani.

Arra tudlak csak bíztatni, hogy mi hamarabb szólj a szüleidnek, mert még az elején vagy így könnyebben kijössz belőle. Mellesleg remélem nem úgy szeretnéd leélni az életed, hogy napjában többször hánytatod magad. Kérlek kérj segítséget, még nem késő!

Én is átéltem, szóval nem a levegőbe beszélek. Sok sikert!:)

2014. jún. 29. 10:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha enzimhiányod van és puffadsz, nagyon ajánlom, hogy fehérlisztből készült ételeket egyáltalán ne fogyassz! Az ilyen ételek minden enzimtől meg vannak fosztva a feldolgozás során és a szervezetedből "veszik el",hogy meg tudd majd emészteni.

A bulímia pedig egy szörnyű betegség, és nem a hánytatás a legrosszabb benne. Egy idő után kikapcsol a reflexed és hiába hánytatod magad, nem tudsz majd hányni. Ilyenkor szoktak pl. villát lenyomni a torkon és rengeteg ilyen eset fulladással végződik. Az életedbe kerülhet!

Ahogy azt írták előttem, fordulj szakemberhez, amíg nem késő, ha a szüleidnek nem mered elmondani, mondd, hogy rémálmaid vannak és amiatt, de menj el mindenképpen.

Jobbulást!

2014. jún. 29. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!