Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi ez az új őrület, hogy ne...

Mi ez az új őrület, hogy ne együnk tejtermékeket?

Figyelt kérdés
Joghurt,görög joghurt,kefír,tej,sajt-ra gondolok.

2014. máj. 30. 15:10
1 2 3 4 5 6
 41/56 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Kinek mi a hiteles forrás. Ha gondolja az az 1-2 lelkes tejfogyasztó olvasson Szendi Gábortól cikkeket. Olvasson gyógyulástörténetet a neten, ki mit köszönhet a tej elhagyásának. Tulajdonképpen a tejet nem fogyasztóknak se fáj, hogy más issza. Illetve nekem biztosan nem, a többieket nem tudom, nem érdekel. Sőt továbbmegyek, örülök, hogy valaki bírja. Egy biztos, nálam egyértelmű pozitívum volt a tej elhagyása.
2014. jún. 1. 23:14
 42/56 anonim ***** válasza:

Aztán Szendi Gábortól ugyan mi a fenének olvassunk cikkeket, amikor ő informatikusként végzett?

Utána elvégezte a pszichológusit is. Ez mindjárt táplálkozástudóssá teszi őt?

2014. jún. 1. 23:25
 43/56 anonim ***** válasza:
Amúgy örülök, hogy nálad a tejfogyasztás elhagyása pozitívum volt, szerintem itt senkinek se azzal van baja, hogy más nem iszik tejet. Azzal van a gond, hogy egyesek kereszteshadjáratot csinálnak ebből.
2014. jún. 1. 23:26
 44/56 anonim ***** válasza:
Amúgy Szendi Gábor még sok más is volt, pl.: könyvkötő, forgatókönyvíró is azt hiszem ;). De akad olyan "civil" aki a kutatásáért, állhatatosságáért kapott már tiszteletbeli orvosi címet. (A Lorenso olaja című filmet ajánlom figyelmedbe, megtörtént esemény, nem kamu!) El tudom képzelni, hogy egyszer még ő is megkapja ezt a címet!
2014. jún. 2. 15:22
 45/56 anonim ***** válasza:
Nem orvosi címet kapott, hanem doktorátust, nem egészen ugyanaz. Szendi pedig ilyet se fog kapni, mivel egész egyszerűen tudománytalan baromságokat állít.
2014. jún. 2. 15:26
 46/56 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Szerintem Szendi akár még utcaseprő is lehetett volna. A munkássága hasznosságát így sem lehetne megkérdőjelezni. Nem vagyok Szendi fan félreértés ne essék. Sőt, elég unszimpatikus mint ember. Láttam nyilatkozni. Megjelenésre is egy kis tutyimutyi alak. Viszont amiket leírt az elég sok embernek húsbavágó, ezért mondják rá, hogy csak egy pszichomókus, meg társai.
2014. jún. 2. 15:34
 47/56 anonim ***** válasza:

Aki meg azt írja, hogy a tej egészségtelen az biztos paleolitos vagy fényevő.

Miért van az, hogy a 40 évnél idősebbek azt mondják egészséges, a fiatalok meg azt, hogy egészségtelen a tej?

Ez csak egy divat, valaki kitalálta, többi meg követi

Mediterrán étrend- akik ezt követik azok miért élnek 100 évig? Pedig ők esznek gabonákat, tejet, zöldséget, gyümölcsöt, húst, mindent.

A tejtermék ellen pedig nincs is semmi ellenjavallat, mert laktóztartalma alacsony, jótékony baktériumok vannak

bennük, kalcium, vitaminok, fehérje stb.

A TEJ ÉS TEJTERMÉKEK EGÉSZSÉGESEK!

2014. júl. 21. 12:42
 48/56 anonim ***** válasza:

Miért van az, hogy aki iszik tejet és tejtermékeket eszik az sokkal magasabb, mint az aki nem eszik/iszik?

Pl: egyik ismerősöm iszik tejet 192 cm, másik ismerősöm 178 cm, mindketten férfiak, 35 évesek. Aki iszik tejet annak több ásványi anyag van a csontjába, aki meg nem issza annak meg kevesebb van- Akkor hogy is van?

2014. júl. 21. 12:50
 49/56 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Növekedési hormonok vannak a tejben. Fiatalokban kevesebb problémát okoz (illetve nem mutatták ki még, hogy mi az ami tényleg a tejnek tulajdonítható, vagy nem). Rákbetegeknél viszont pl a daganat növekedését segíti. Ez egy példa a sok közül, miért nem célszerű tejet fogyasztani.

A csontsűrűség kérdése pedig nem függ a tejtől. Fizikai aktivitás, K2 vitamin, D-vitamin ellátottság. Kalciumból túlfogyasztunk (fogyasztotok) a tejipar agresszív kampányreklámjai miatt. Kérdezz már meg egy csontritkulásos beteget, hogy mennyi tejet iszik? Szerintem a 98%-uk még többet is fogyaszt az "ajánlottnál". Akkor miért van mégis csontritkulásuk? :(

2014. júl. 21. 22:37
 50/56 anonim ***** válasza:
Kalciumból túlfogyasztunk? Amikor max 600 mg viszünk be az 1100mg helyett
2014. júl. 22. 01:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!