Nem eszem tejtermékeket. Milyen bajaim lehtnek a későbbiekben?
Mindig is utáltam a tejtermékeket. Főleg a sajtot. Már a szagától is rosszul vagyok.. És minden mást tejfölt, kefirt, vajat.. valahogy rosszul vagyok tőluk.. a joghurtból csak az ízesítettet eszem meg, a naturt nem.
Mennyire károsítom az egészségemet? Mi lehet belőle a későbbiekben? Mivel tudnám (ha egyáltalán tudom) pótolni a bennük lévő tápanyagokat??
16/L
Semmi. Egészségesebb leszel. A tejterméknek semmi köze nincs a kalciumhoz a testedben, annak ellenére, hogy tartalmaz kalciumot, inkább kioldja belőled. Ez egy régi tévhit volt, amit sajnos sokan szajkóznak még most is.
Nem sok tápanyag van benne amúgy sem, gyakorlatilag inkább káros mint hasznos. Ha a fehérje miatt aggódsz, akkor hüvelyeseket, babot, csicseriborsót, nem zsíros húst egyél. Ha a kalcium miatt, akkor zöld leveles növényeket, fügét, melaszt, azokban például nagyon sok van. Egyél változatosan, sok friss zöldséget, kerüld az állati zsírt, B12 vitamint érdemes szedni, mindenkinek.
A tested pontosan tudja, mit kíván, ne aggódj. Olyan ez, mint amikor beteg vagy, és nem kívánod az ételt. Ne erőltess magadba olyat, amit nem kívánsz, csak mert szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!