Laktózmentes tejtermékeket keresek, milyen márkát vagy boltot keressek ahol van ilyen?
Figyelt kérdés
illyetve milyen termékek léteznek laktózmentesek, pl fagyi sajt túró rudi ilyenek vannak pl?
Remélem tud vki segíteni mert a párom hiába mondtam neki nem ment el dokihoz(még) és annyi mindenről le kell így mondania...
persze tudom h a végső az orvos lesz de nagyon makacs és nem akar elmenni, nem fontos neki. Tudtok segíteni?
2009. jún. 20. 10:11
1/4 anonim válasza:
Szia! A húgom is laktózérzékeny, tudom milyen rossz. A Spar boltokban lehet kapni leginkább ilyesmit, legalábbis hozzánk közel ott van laktózmentes tej, tejföl és tejszín. Persze Bp.-n biztos van több helyen, kisvárosban ez sajnos bonyolultabb, nem tudom, hol éltek. Túró nincsen, állítólag létezik, de itt nem lehet kapni. A tej az egyik fajta a sárga dobozos Mizo, a másik Magic Milk néven fut. A margarinokból a növényi jó, pl. Liga, ezekre is rá van írva, hogy laktózérzékeny is fogyaszthatja. A sajtot általában meg tudja enni, a trappista meg hasonlókban nem nagyon van tejcukor, a különlegességekkel vigyázni kell. Süti és fagyi is van, de csak drágán, jobb cukrászdákban. Hirtelen ez jutott eszembe, kérdezz, ha van valami:)
2/4 anonim válasza:
Még az jutott eszembe, hogy sajnos ez sem igazán megoldás, attól függ milyen fokú ez az állapot a párodnál, mert teljesen soha nem tudják kivonni a laktózt belőlük, szóval ezekkel sem eheti tele magát, mértéket kell tartani!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, utánanézek, ez így van egyébként ráírva h "laktózmentes".
De szétnézek rendesen úgyis meglesz... őt meg elzavarom minél előbb dokihoz.
köszi(bp-n lakunk)
2009. jún. 22. 10:48
4/4 anonim válasza:
Nézd meg a bio boltokban kapható rizstejet.Nagyon finom.Kicsit mandulás íze van,de nekem sokkal jobban ízlik mint a rendes tej.Igaz,hogy nem vagyok laktóz érzékeny,de akkor is ezt iszom mert egészségesebb a rendes tejnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!