Ha laktózérzékeny vagyok és nem iszom tejet/tejtermékeket, azt kell pótolni valahogy?
de miért nem eszel tejterméket? a laktóz intoleranciások ehetnek tejterméket, csak magát a laktóz tartalmú tejet kell kivonni a táplálkozásból(de még ezt sem feltétlenül teljesen).
Az mondjuk igaz hogy, tejtermékeknél érdemes törekedni arra, hogy minél kevesebb laktózt tartalmazzon.
de manapság már van olyan készítmény, ami tejcukorbontó enzimeket tartalmaz, így akár normál tejet is ihatsz.
Így a kérdés meg is van válaszolva: ha a fentebb említett készítményt használod akkor ehetsz bármit.
Ha nem akkor laktózmentes tejet igyál, de tejtermékeket akkor is nyugodtan ehetsz, maximum nézd meg mennyi laktóz van benne.
Egyébként sokan kitapasztalják, hogy mennyi tejet ihatnak, illetve mitől lesznek rosszul és mitől nem(így ki tudják kerülni a számukra káros ételeket).
DE ha már nagyon kis mennyiségektől is rosszul vagy akkor felmerül a tejallergia gyanúja de az már egy teljesen másik betegség.
Hali!
Én is laktózérzékeny vagyok, és ha most volt laktózterheléses vizsgálatod, és gondolom fájt, görcsölt a hasad, és felpuffadtál, akkor szerintem egy kis ideig hanyagold, mert nekem is az volt hogy kis mennyiség is nagyon megfájdította a hasam (egy korty kávé). De ez egy hónapon belül elfog múlni, utána már fogsz tudni tejet inni (persze nem túl nagy mennyiségben), de azt mondta nekem orvosom, hogy ha hanyagolod a fogyasztást, mondjuk egy fél-egy évig, vagy minél tovább, akkor a szervezeted nem fog visszaemlékezni erre az érzékenységre, és azután csinálsz még egy laktózterheléses vizsgálatot és ha minden oké akkor ihatsz tejet és nem lesz semmi bajod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!