Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van mostanában ennyi...

Miért van mostanában ennyi nagyon vékony lány?

Figyelt kérdés

Halál komoly a kérdés, körülnézek az utcán és rengeteg nagyon vékony lányt látok, olyan csontvázakat, sokkal de sokkal többet mint 5-6 éve. Nekem is vannak ilyen osztálytársaim és saját szememmel látom, hogy SEMMIT nem sportolnak, hogy ilyen legyen az alakjuk, nem fogyókúráznak, esznek normálisan (sőt néha többet mint én, meg sok édességet). Már gondoltam arra is, hogy én eszek olyan kajákat, amik tele vannak hormonnal, hogy normális testalkatom van, nem vagyok soványnak de kövérnek sem nevezhető.

Akkor mégis mit csinálnak ezek a lányok? (Biztos a válaszadók közt is lesz ilyen, akinek saját bevallása szerint "ilyen az alkata"... Csak régebben miért nem volt "csak ilyen alkat" ?)

Remélem érthető volt a kérdésem!

19/L

2009. dec. 28. 12:54
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
28%
Lehet, csak a te szemedben nagyon soványok mert te súlyosabb vagy náluk és írigy vagy :D
2009. dec. 28. 12:58
 2/30 anonim ***** válasza:
76%
nekem is ilyen az alkatom..és hiába eszek akármennyit. de gondolj bele, hogy 5-6 évvel ezeleőtt még nem fejlődtek a lányok ennyire mint most.
2009. dec. 28. 12:59
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

régebben is volt ilyen alkat, én pl anyámról örököltem, ő pedig a nagyanyjától, tehát 2 generációval odább is voltak ilyen alkató emberek....

deha mindenáron vmi külső tényezőt szeretnél hallani, akkor stressz. ezekben az időkben a fiatalok élete is sokkal stresszesebb mint régebben volt. régebben az élet a maga módján volt egyszerű, mindenki tette a dolgát és nagyjából kiszámítható volt a jövője (persze ezt a háborús időkre gondolom)

mostmeg sokan egyik napról a másikra élnek, egyiknap még van pénz a szülőknek egy hét múlva kenyérre is alig futja. a fiatalok között nő a versengés, ez pedig ugye stresszt szül. az iskolák sem olyanok már mint régen, sok az igazságtalanság, az irreális elvárások. a gyereket a szülők nyomják agyba főbe h kezdjen magával vmit, h tanuljon ha nemakar ebben az országban éhenhalni. vkinek ez nemadatik meg és 18 évesen munkába kell állnia, na nekimeg ezért stresszes az élete, mert egyik napról a másikra él abból a morzsányi fizetésből amit kap.

4/30 anonim ***** válasza:
81%

A divat az oka mindennek. A lányok ahelyett, hogy vállalnának önmagukat, mennek a birkanyáj után. Öltözködésben, cigizésben és akár anorexiában is követik a "trendet".

Nagy kár, sokkal érdekesebbek azok az fiatalok, akik már tiniként is be merik vállalni ha elütnek a "nyájtól".

5/30 anonim ***** válasza:
86%

A divat és a média az oka, valóban egyre több lányt látni "piszkafának" semmi nőies vonással.

Szerintem régebben minket nem hatott meg ennyire ez a divat mizéria. Nem fogyóztunk ha már a mérleg 40kg-nál többet mutatott és az XS-es ruha nem jött ránk. A fiúk is azokat a lányokat szerették akiknek volt cicijük és popójuk, persze nem azt mondom, hogy a "tonnadonnák" voltak a menők:D

2009. dec. 28. 13:06
 6/30 anonim ***** válasza:
75%
nekem is ilyen az alkatom:) csak a saját példámat tudom elmondani, hogy 4 évvel ezelőtt miért nem voltam ilyen sovány, mint most (160cm/42kg). Akkor még sportoltam, és bármilyen meglepő, nem fogytam tőle, hanem híztam. volt rendszer az életembe, mozogtam, gyakrabban volt szükségem kajára, hogy ne essek össze edzésen, és emellett még izmosodtam is. Most, hogy nem sportolok, csak itthon döglök, nem eszem annyit, mint régebben, és mivel anya is 44kg volt, amikor terhes volt velem, hízni nem nagyon tudok, viszont izom sincs már rajtam, csak bőr. Egyébként meg az, hogy te látod, hogy eszik a suliban, semmit nem jelent. sok lány ész nélkül próbál fogyni. a suliban eszik, aztán otthon nem, rosszabb esetben még hánytatja is magát.
2009. dec. 28. 13:08
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

12:59!

nem csak a divat után mennek az emberek! én sem megyek a divat után nem tehetek róla, hogy sovány vagyok. ez van! igy nézek ki! hiába eszek! :S

2009. dec. 28. 13:09
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Kettő db ilyen iszonyat vékony lányom van (17,18 évesek)

Az biztos, hogy nem sokat tornáznak a suliban, tuti nincsenek olyan kemény tesik, mint nekünk anno. Viszont néha annyit esznek, hogy nem győzök főzni, így hát nem a kaja miatt van. Alkat kérdése szerintem és mivel nem izmosak így még vékonyabbak.

2009. dec. 28. 13:09
 9/30 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy pont az az oka, hogy semmit nem sportolnak nagyon sokan? Mert én például kicsi korom óta mindig csinálok valamit, úsztam sokáig és talajtornázom... szóval nem vagyok az a piszkafa.
2009. dec. 28. 13:10
 10/30 anonim ***** válasza:
77%

Az emberi gének miatt, változunk, ugyanúgy, ahogy régen kisebbek voltak az emberek, mivel egy viszonylag meleg területen élünk, nincs szükségünk felhalmozni a zsírt. De ha megnézed a szüleiket, biztos ők se debella nagy állatok. Én speciel a kis csirkemellű vállnélküli egyhatvan srácokon vagyok kiakadva, én a 186/75 kilómmal már elég nagydarabnak számítok, főleg, hogy sportolok is. Hát igen, változunk.

17/F

2009. dec. 28. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!