Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 19 eves vagyok162cm es 45 kg....

19 eves vagyok162cm es 45 kg. megis folyton fogyokurazom. Lassan mar betegesen. Hogyan tudnek kibekulni sajat magammal?

Figyelt kérdés
2009. dec. 25. 09:53
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

igen, ez már anorexia... sokan könnyen dobálóznak ezzel a szóval a fórumon, már a vékonyságnak is "jelzője" lett, pedig betegség. olvass a táplálkozási zavarokról, mindent olvass el amit csak el tudsz érni, hogy valamennyire megértsd.( [link] [link] [link] ) és ha lementek az ünnepek menj pszichológushoz mindenképpen. gyakorlati tanács lenne, hogy erőltesd az evést. az ideális súlyod kb 47kiló lenne.

nálad az a jó pont, és behozhatatlan előny, hogy valóban tenni akarsz ellene, felismerted h baj van. tudod, erre kevesen képesek. viszont a magasságodhoz kb 38 kiló már a kórházat jelenti, mérlegágyat, és talán gyomorszondát is. nem fogyhatsz tovább, már nincs hova, kihullik a hajad, csontritkulásod lesz és összeaszalódsz mint egy 90éves... szóval lényeg a lényeg: PSZICHOLÓGUS. ott kapsz tanácsokat, és segítséget. tűzd ki újévi fogadalomnak, hogy együttműködsz az orvosoddal, és mindent megteszel azért hogy boldog legyél:)

2009. dec. 26. 09:02
 22/43 A kérdező kommentje:
hat igen...tenyleg megszeretnem koszoni a segtiseget:( amugy a hajhullas az sajnos mar megvan. a borom sem olyan szep mint regen es a gerincem folyamatosan faj. ezek azok a dolgok amik megijesztettek es elgondolkodtatott h lehet h baj van. csak ami miatt nehez lesz ezen tul lepnem az az h a csaladom eszresem veszi h talan baj van. ha lazan 2 napig nem eszek felsem tunik nekik...es egyedul nem lesz erom kimaszni ebbol. en csak normalisan szeretnek elni:(
2009. dec. 26. 10:50
 23/43 anonim válasza:
Sajnos te már beteg vagy és ezzel el kell menni egy jó dokihoz.Az ilyen betegségeknek általában valami lelki alapja van.Feltétlenül keress fel egy orvost!!!
2009. dec. 27. 09:53
 24/43 anonim ***** válasza:
Fogadd el magad! Úgy vagy jó amilyen vagy! Bízz magadban !
2009. dec. 27. 15:08
 25/43 A kérdező kommentje:
utalom h olyan vilagban elunk ajol mindig az a lenyeg h hogyan nezel ki..es sajnos en is megtapasztaltam ennek a kemeny oldalat...s talan ez az ami ezt kivaltotta belolem.mindig mashoz hasonlitom magam. es ha valaki olyat latok aki szerintem roszabb helyzetben van mint en, akkor elgondolkodom hogy ha o ugy jol erzi magat akkor en miert nem tudom elfogadni magam. de utanna egybol az jut eszembe hogy ha ot nem erdkli h hogy nez ki akkor engem igen...ugyhogy barmenyire probalok kiszabadulni ebbol a csapdabol mindig visszaesem:(
2009. dec. 27. 16:19
 26/43 anonim ***** válasza:

igen, ez a megfelelési kényszer...

pszichológus!

2009. dec. 28. 14:14
 27/43 A kérdező kommentje:
sajnos nalunk nincs vagy legalaibbis en nem ismerek olyan pszichologust akivel errol lehetne beszelni...
2009. dec. 28. 15:29
 28/43 anonim válasza:
Nekem ebbe nem sok beleszólásom van, csak annyit tudok mondani, hogy nekem van vagy 10 kg súlyfeleslegem, megállás nélkül arra gondolok, hogy le kéne fogynom, csak lusta vagyok. Úgy vagyok vele, hogy lesz@rom, mert én így érzem jól magam. 183 centi vagyok és 77-79 kg. Azokkal egyetértek, hogy lelki betegség és dokihoz kell fordulni. Én csak akkor eszem, amikor éhes vagyok, velem csak az a baj, hogy imádom az édességet, kb. naponta eszem csokit, ha nem többször, mert én csokifüggő vagyok. Le akarok fogyni, le is fogok egyszer :D Majd rászánom magam:) Meg kell próbálni elfogadni magad, és nem koplalni. Persze, vigyázni kell a súlyra, de nem szabad koplalni, sem sanyargatni magad, mert ezzel tönkreteszed saját magadat. Én is sokszor gondolok arra, hogy "de jól néz ki ez a csaj", "de jó lenne, ha én is ilyen vékony lennék", de aztán ennyi, jól érzem magam így, bár nyilván sokkal jobban érezném magam 10 kilóval kevesebben, de nem kínzom magam ilyesmivel. Ha nekiállok fogyni, először azzal kezdem, hogy mozgok. Azzal egyetértek, akinek volt ilyen tapasztalata, és át kéne váltanod egészséges életmódra. Vagy egyél biokajákat, és mozogjál, mellette járj pszichológushoz, aki segít, hogy miből is indult ez az egész. Kívánok sok sikert neked, hogy kigyógyulj az önképzavarból!
2009. dec. 28. 22:40
 29/43 anonim válasza:

Kezdj el enni, fehérjét, halakat baromfi féléket és mozogni párhuzamosan. Amikor azt tapasztalod, hogy lebírsz lefutni 2 kilométert 10 percen belül, akkor kezdhetsz megelégedni magaddal. A teljesítéshez szénhidrátra is szükséged van, kenyérhez lekvárokat, mézet, is nyugodtan reggelizzél. Ebédre tésztás krumplis kajákat is nyugodtan, de ne a fehérjés kaják rovására, -cél a minél sokrétűbb kaják fogyasztása. Futás, Torna, Úszás, és 55 kg elérése, amit ha elérsz formás, és fitt csaj leszel , s szerintem elégedett önmagaddal. Aztán nem teljesen leállni a mozgásról, de nem is erőltetni túlzásba.

Üdv: espirit

2009. dec. 29. 08:27
 30/43 A kérdező kommentje:
en mozgok is eleget. egesz eletemben imadtam a sportokat meg a mozgast.most hogy igy tel van az ugrokotelezest vezettem be a hetkoznapjaimba. a sportal is csak az a bajom h mivel rengeteget sportoltam a labaim eleg izmosak es emiatt nem szep vekonyak es en azt szeretnem. de akarmenyit sportolok a kgk ugysem mennek le:( hat ha 55kg lennek a magassagommal ugy neznek ki mint egy hordo...most is olyan vagyok.:(
2009. dec. 29. 09:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!