19 eves vagyok162cm es 45 kg. megis folyton fogyokurazom. Lassan mar betegesen. Hogyan tudnek kibekulni sajat magammal?
Szia!
Én is így voltam ezzel és én is ilyen vékony voltam 18-19 évesen! Méghozzá 162 cm-hez 50-51 kiló az ideális súlyom (neked is) és egyszer csak felhíztam 55-re mert imádtam az édességet, és hónapokig evés mellett bejött mellé egy-két tábla csoki, és sajnos rájöttem, hogy ez nem megy tovább. Elkezdtem diétázni, és csak 50-re akartam lemenni, de elkezdtem mellette futni, és képzeld, két hét alatt már 47 kiló voltam! Csak zöldséget, gyümölcsöt ettem és egyszer ebédet és egy nagy adag joghurtot. Annyira megtetszett a vékonyság, és az, hogy minden ruha jól áll rajtam, hogy mániákusan tovább fogyóztam. Én 45 alá nem mentem, jó is, és 1-2 évig 48 kiló alatt volt a súlyom. Én 45 kilósan ha bele néztem a tükörben kövérnek éreztem magamat. Sajnos ez azért lehetett, mert annyira maximálisan mániákus fogyózóvá váltam, hogy eltűnt az összes realitás érzékem.
Sajnos ez van veled is!
Én tudok neked egy jó tippet. Fogadd el magadat, mert van valami önértékelési zavarod vagy pszichés problémád (családi probléma, reménytelen szerelem vagy valami, amitől ily módon próbálsz kiegyensúlyozottá válni, azt hiszed, ettől jobb nő leszel, szexibb, sikeresebb....de ezt csak én gondolom, lehet hogy nincs igazam.
Amit én csináltam az, hogy rátértem az egészséges életmódra. Nem koplalásosra, hanem olyanra, ami engem is boldoggá tett, és nem volt soha egy süti után sem bűntudatom.
Egészséges kaják beszerzése és ilyen tartalmú könyvek tanulmányozása mellett elégtétel tölthet el, hogy te teszel azért hogy vékonyságod, fittséged megmaradjon. Sporttal, és sok fincsi de egészséges kaják, menük elkészítése.
Élvezd azt, hogy készíts magadnak olyan menüket, amik finomak és egészségesek!
Ne a soványságra koncentrálj, hanem arra, hogy finom és egészséges kajákat üss össze, amitől szép lesz a bőröd, a hajad, nem lesz vitaminhiányod és vékony is maradsz!
Például:
reggeli: müzli teljes kiörlésű +tej! (450 kal)
tízórai: egy banán (100 kal)
ebéd: barna rízs (50g) egy kis párolt csirke vagy pulykamell +sok saláta (pl lilakáposzta, v kínai kel)(max.500 kal)
uzsonna: egy joghurt gyümis és cukormentes (90 kal)+egy narancs v. egy alma.v akármi.(50 kal)
vacsora : 4 dl bögre kakaó (tejjel, édesítővel és kakaóporból) 250 k.
18 óra után nincs semmi kaja!
Naponta 1300-1400 kalória az ideális neked és 100%, hogy 47 kiló felé nem mész ezzel.
Ahhoz hogy jó útra térj, magadnak kell megoldani a rejtélyt, hogy mi okozza nálad ezt az önértékelési problémát. Lehet, hogy pszichológus is kell, aki segít neked kicsit reálisabban látni!
Nekem nem kellett pszichológus. Én átgondoltam, hogyan szeretnék élni és milyen súllyal. Én máig is allergiás vagyok a hájakra, de mivel egészséges kajákat készítek, és édességeket is, így 30 felé közeledvén is 50 kiló vagyok. És nem vagyok kövér és megbékültem magammal. Remélem neked is sikerülni fog....gondolkozz el ezen, mi okozza ezt nálad!
Pszichológus (végszükséglet esetén) és tudatos táplálkozás!
felismerted te is, hogy ez nem normális, ez jó jel, így csak rá kell térned a jó útra. Ezért tenned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!