Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnék meghízni?...

Hogyan tudnék meghízni? (Crohn) Többi lent.

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok 174cm-rel és 50kg-mal.Nyáron még 57 kg voltam,de sajnos Crohn-beteg lettem.7kg-ot fogytam mert alig szívodik fel ez miatt valami is a vékonybelemben.Zsíros dolgokat nem ehetek sajnos és rostszegényen kell étkeznem.Csokit sem ehetek mert a kakaó "izgatja" a bélfalat.Modulen IBD tápszert azt iszom naponta.

A menzás íztelen kajából eléggé elegem van már.:S Havalki tudna vmi tippet adni,hogy hogyan tudnék meghízni gyorsan azt megköszönném.Sürget az idő mert ha nem hízok meg most 1 hét alatt 2-3 kilót a szilveszterem a korházban tölthetem:(

2009. dec. 21. 12:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia,és ha sok rizset meg csirkemellett ennél??? Attól is lehet hízni,meg szerintem is szedjél,igyál téplálélkiegészítőket,amiket engedélyeznek.
2009. dec. 21. 13:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Sajnos a rizst sem kedvelem már annyira meg a krumplipürét sem,heti 3-4x ezt eszem plsuz kockára vágott répát.
2009. dec. 21. 22:11
 3/11 anonim válasza:
akkor csináld azt hogy felállitasz magadnak egy változatos étendet tele szénhidrátal aztán veszel valamien testépitö boltban Biottech Creatine Mondohidratot meg fehérjét a BRUTAL termékei kötül és rengeteget fogsz töle hizni ezeket a táplálékkiegészitöket azért ajánlom mert beválltak nem ugy mint a Scitec Jumbo aminek csak a reklámja nagy aztán szart se ér.
2009. dec. 22. 21:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Paleolit étrend elmulasztja a crohn betegséget. Keress rá!
2009. dec. 22. 22:29
 5/11 anonim válasza:
úhh. Na figy. Táplálé kiegészítő szedése ami elvileg gyúrosoknak ajánlatos , én is zet szedtem nagyonjó, de ha nem gyúrsz rá akkor szépen meghízol tőlle, ami a te esetedben nayon jó lenne: Volumass 35 professional, megemelt fehérje szán hidrát és vitaminokkal! Kajába főlleg a nehezebb húsok, sertés, bárány,marha,ló, amelyiket szeretd! És naponta 6-7 szer étkezzél, többször kevsebbet inkább! És az utolsó kajálásod az az esi órákba legyen!
2009. dec. 23. 23:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha crohn beteg vagy (én is) nem hiszem, hogy megfogsz hízni. Igaz egy nap többször kell enni, de mindenből keveset. Ha elég tápláló dolgot veszel magadhoz (persze mindenből a megfelelőt), akkor 1-2 kg-t lehet hízni, de nem fogsz sohasem elhízni ezektől. Most látom, hogy mikor írtad a kérdést, remélem nem a kórházban töltötted a szilvesztert.
2010. ápr. 14. 14:27
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem töltöttem ott.:) És ami meglepő,hogy december óta 8 kilót híztam.:D
2010. ápr. 19. 10:32
 8/11 anonim válasza:
Szia! Gratulálok, hogy sikerült ennyit híznod? Én már évek óta 50 kiló vagyok (szintén Crohn-beteg) és érdekelnének a tapasztalataid. :)
2010. aug. 29. 02:26
 9/11 anonim ***** válasza:
A Crohn betegséget a gyulladásfaktorok tartják fenn, és az idegen fehérjék indítják el. Semmiképpen nem javasolt fenntartani a gyulladást. A gyulladásokat szervezetszinten a szénhidráttulterhelés okozza. Túlterhelésnek számít már a legkevesebb adagnak tartott kis féltányérka napi rizs, napi tésztácska, bármi aminek a GL értéke 30-40 felett van. A paleo diátának a lelke abban rejlik, hogy megszünteti a terhelést, így egy halom gyógyíthattalannak tartott betegség azért múlik el magától, mert a szervezet leáll a sztrájkkal. A szénhidrát igényünk sokkal de sokkal kisebb, mint azt eddig bárki gondolta volna. Ezt magamon sikerült bebizonyítanom, de ezt most nem részletezném. De elég durva. Hízást nem szabad szh-kkal előidézni, hanem izomzat szinten állati fehérjékkel, semmiképpen sem növényi fehérjékkel. Amennyi szénhidrátot meg bírsz zabálni gyümiből és zöldségből, az pont elég a szervezetnek, mivel ekkor müködésbe lép lehető legtöbb inzulinreceptor a sejteken, amit a túlterelés addig tönkrevágott. Így lesz jobb állóképessége azoknak akik paleóznak, hiába tűnik úgy hogy fizikailag furcsaság tűnik. Ezt próbáltam kis, és ijesztően jól működik. De fotnos újra kiemelnem, hogy a Crohn kigyilkolásához szükséges az ÁBSZ megszüntetése is, szerencsére a paleo ebben maximálisan kompatibilis.
2013. jún. 18. 12:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Az ÁBSZ megszüntetéséhez pedig minden gyanuba keverhető idegen fehérje tartalmú alapanyagot kerülni kell. Tej, hüvelyesek biztos. Az étrendben ehetsz ugyanannyi húst, mint amennyi zöldség-gyümölcs köretkén szerepel. Tojást is. Az állati zsír és fehérje fontos, a koleszterin és köszvényproblémákat nem ezek okozzák, hanem a metabolikus szindrómához van köze, ami a szénhidráttúlterhelés egyenesági leszármazottja.
2013. jún. 18. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!