Ez megfelelő étrend egy 15 és fél éves szertornásznak?
Reggeli: -3 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
-3 szelet csirkemell sonka
-50g 10%-os túró
-1 banán
Tízórai: -4 szelet teljes kiörlésű toast kenyér
-2 szelet pulykamell sonka
-margarin / mustár
Ebéd: -általában csirkehúsok, vagy rántotta szalonna nélkül, esetleg zöldségleves félék..stb
Uzsonna: -Hetente 3x 80-90 kcal tej csokoládé
-vagy répa
Vacsora: -3 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
-3 szelet csirkemell sonka
-mustár / margarin
Reggelinél néha tojásfehérje túróval és csirkemell sonkával.
Reggelire a zabpelyhet ajánlom, mert nagyszerű rostforrás és segíti az emésztőrendszer megfelelő működését, a gabona segít fitten és egészségesen tartani a szívet, a rost megakadályozza a felesleges zsírok felszívódását, ezen kívül hosszú ideig egyenletes energiaellátást biztosít. A banánnal mindenképpen egyetértek és uzsonnára is tudnám ajánlani, vagy esetleg edzés előtt, mert a banán elegendő mennyiségű szénhidrátot biztosít a testnek, ami egy nagyon fontos energiaforrás, ezen kívül káliumot is tartalmaz ami segít a sportolóknak, hogy gyorsak és éberek legyenek. Edzés előtt 2-3 órával ajánlott banánt enni. A joghurt nagyon jó kalciumforrás ami erősíti a csontokat, emellett joghurt B-12 vitaminban gazdag, ami segít a fáradtság legyőzésében. Joghurt fogyasztása bármilyen fizikai tevékenység előtt 2-3 órával ajánlott, így ezt is uzsonna képpen tudom ajánlani! Az édesburgonya a leggazdagabb béta-karotin forrás, valamint C-vitaminban és vasban is gazdag. A vas fontos tartalék az edzésekhez, a C-vitamin pedig immunerősítőként szolgál a sportolóknak. A lazac proteinben, vasban, omega-3 zsírsavakban, valamint B-12 vitaminban gazdag. A halakban található természetes zsírok nagyon egészségesek, jót tesznek a szívnek és a bélrendszernek. Ezen kívül az omega-3 zsírsavak megelőzik az ízületi gyulladásokat.A mazsola nagyon jó választás, ha gyorsan energiára van szükségünk. Szénhidrátokat és fruktózt tartalmaz, ami instant energiát ad a testnek, és javítja a teljesítményt. Egy kutatás szerint ha egy marék mazsolát elfogyasztunk futás előtt, gyorsabban futunk. A mazsola bőséges mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz. Ezt bármikor nassolhatod, ha gondolod!Az áfonya a leggazdagabb antioxidáns-forrás. Segít a sportolóknak, hogy ellenálljanak a sérüléseknek, bírják a megerőltető edzéseket, és hogy gyorsabban felépüljenek a sérülésből. Emellett elősegíti az egészséges véráramlást. C-vitamint tartalmaz, ami segíti az immunrendszer működését, valamint egészséges szénhidrátokat és cukrokat, amelyek segítségével egészen az edzés végéig bírják a sportolók. Ezeket az ételeket tudom ajánlani, ha van rá módod építsd bele az étrendedbe! A toast kenyér mennyiségét én is csökkenteném! És uzsonnára csokoládé helyett inkább banánt, mazsolát, zöldségeket raknék az étrendbe. A sárgarépa is nagyon jó ötlet! Ha egyéb információra van szűkséged böngéssz a [link] oldalon! Csak ajánlani tudom! Sok érdekes és tanító dolgot ír le.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!