A fehérje miatt rossz a hús az izületeknek?
Lassan 4 éve fáj minden izületem és izmom, rengeteg orvost felkerestem de senki sem tudott segíteni. Próbáltam már a paleo diétát, nem segített. Azt hallottam a hús okozhat ízületi panaszokat. Az a gond hogy elkezdtem edzegetni és szedek fehérjét. Azt is abba kell hagynom?
Köszönöm!
Kezdd azzal, hogy rendbe rakod a vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem-, esszenciális zsírsav beviteledet, kizárt dolog, hogy ne lenne javulás, emellett meg vehetsz ízületvédőt is.
A hús pedig nem árt az ízületeknek!
A hús az emberi táplálkozás alapja, minden nap kell enni, ha valaki tényleg egészségesen akar étkezni.
Ha csak 7 napból 2 nap eszik valaki húst és 5 nap nem, akkor eleve onnan indul, hogy életének 72%-ban alapjaiban rossz a táplálkozása, tehát nem egészséges.
Nyilván vannak vegetáriánusok is, de azok teljesen fölöslegesen bonyolítják az életüket.
Sokkal könnyebb hússal bevinni a szervezetbe az esszenciális aminosavakat, mint a különböző növényeket összeválogatva, ugyanis a húsokkal ellentétben nincs olyan növény, mely egymagában tartalmazná az összes esszenciális aminosavat a szükséges mértékben.
A hús nem az emberi táplálkozás alapja,nem kell minden nap enni.Az egyik legnehezebben emészthető ételről van szó,gondolod,hogy a szervezetnek arra van szüksége az egészség fenntartásához,hogy minden nap birkózzon vele? (És akkor még említhetjük,hogy az emberek általában a nagyüzemi húshoz jutnak hozzá,amik fel vannak "turbózva"mindenféle hormonokkal,antibiotikummal.Ez nem ugyanaz,mint Mari néni kukoricán,füvön,búzán nevelt csirkéje)Ha a hús a táplálkozás alapja,akkor mi olyan tápanyag van benne,ami miatt minden nap kellene enni? a vitaminok,ásványi anyagok,nyomelemek,létfontosságú enzimek nagy részét nem grillcsirkéből,és sült disznóhúsból fedezi a szervezet,hanem növényi ételekből,elsősorban a nem hőkezeltekből.És nem feltétlen szükséges bevinni minden nap az összes aminosavat sem az egészség fenntartásához,de még izomépítéshez sem,ez csak egy elmélet,amit a legtöbb ember bekajál.Az aminosavakról tudni kell,hogy igen érzékeny anyagok,nagy részük hőkezelés hatására lebomlik.Melyikkel jár jobban a szervezet,a főtt,sült,grillezett hússal,vagy a nyers,vagy csak részben párolt növényi étellel?
A túlzott húsfogyasztás egészségügyi kockázatai pedig régen sem voltak véka alá rejtve.
Persze, vizet sem kell minden nap inni, hiszen 3 napig kibírjuk nélküle...
Tudod mit?
Találkozzunk 50 év múlva, majd megnézzük ki van jobb bőrben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!