Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez meg fogja viselni a szervez...

Ez meg fogja viselni a szervezetem?

Figyelt kérdés
Korábban egy zabagép voltam el is voltam híva rendesen 185cm 105kg de egy depresszió miatt csomó ideig alig ettem utána meg rájöttem, hogy jé zabálás nélkül is tök jól elvagyok. Viszonyítás képp eddig egy egész pizza lazán lecsúszott most pedig naponta kb egy étkezésnyi kaját eszek. Ebből lehet bajom? Ma pl egyetlen kiflit ettem sajttal szalámival egy negyed pohár joghurtot és két üveg sört, tegnap reggel ettem 2 szelet mákos bejglit meg délután két kis szelet barna kenyeret sajttal meg szalámival. Szóval látható, hogy durván keveset eszek de nem igazán van éhség érzetem és elég szépen fogyok már 95kg vagyok. Nagyon durván ártok ezzel magamnak?

2013. nov. 26. 23:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Keresek én is! Mik a szabályok?
2013. nov. 26. 23:57
 12/22 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mi az a paleo, szóval engem szerintem nem kéne közéjük sorolni. :) Csak szimplán megszámolom miben mennyi kalória van. A zöldségben kevés, a gyümiben kevés, a húsban nem olyan kevés de azt imádjuk, a szénhidrátban viszont sok. Nem olyan hardcore matek ez.

Ha megeszel fél kiló kenyeret egy étkezésre, bevittél 2000 kalóriát, míg fél kiló uborkával csak 200-at. És több benne a vitamin. Ez szerintem csak józan paraszti ész.

És az hogy egyen amit kíván szerintem a világ legrosszabb tanácsa. Egész nap söröznék, giroszt és kínai kaját zabálnék, néha pizzával váltakozva. Valójában így sikerült elérnem a 100 kilót ahonnan most próbálok leadni. :)

2013. nov. 27. 00:01
 13/22 anonim ***** válasza:

:D

Számomra mindig érdekes, amikor valaki ilyen könnyedén, logikusan tud gondolkozni - mikor látom hogy sokan mennyit szenvednek azon, hogyan egyenek hogy fogyjanak.

2013. nov. 27. 00:09
 14/22 anonim ***** válasza:
ha nem vagy éhes erõtlen stb akkor nincs gond a kevés kajával, viszont az, hogy szinte csak szénhidrátot eszel szénhidráttal az hosszútávon alapja lehet cuukorbetegségnek, ráknak, keringési betegségeknek és sorolhatnánk napestig...
2013. nov. 27. 07:36
 15/22 A kérdező kommentje:
Mindenesetre így is elég jól fogyok eddig 10kg ment le.
2013. nov. 27. 07:58
 16/22 anonim ***** válasza:
Fogyni rengetegféleképpen lehet. Csak nem minden módszer után esik jól a tükörben látni a végeredményt.
2013. nov. 27. 08:01
 17/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy eddig 10 kiló ment le, azzal magyarázható, hogy nagyon elvoltál hízva.

Nagy súlyfelesleggel mindenki könnyen indít és szinte hajszálnyi étrendváltoztatással már veszít is a testsúlyából, de minél lejjebb mész, annál nehezebbé válik majd.

Az étrended valóban nem a legjobb, ahogyan azt már írták előttem.

Sokkal jobban kell odafigyelned arra, hogy milyen ételeket fogyasztasz, mert ilyesmikkel, hogy kifli, sör, bejgli- az is nehezen dönthető el, hogy melyik a rosszabb.

Most is csak azért fogysz ezektől, mert csökkentetted az átlagos kajamennyiségedet, de a fogyásnál nem csak a mennyiség számít, hanem a minőség is. A testösszetétel, amelyet kapsz a fogyás után, egyáltalán nem mindegy, hogy egy petyhüdt, izomszegény test lesz, vagy egy szép, fitt és karcsú test. Az utóbbit nem fogod elérni bejglikből és sörökből.

2013. nov. 27. 09:40
 18/22 anonim ***** válasza:

* A címkérdésre válaszolva: jobban megviselte a szervezetedet az elhízottságod, mint a mostani fogyásod.

A " durván keveset eszek " helyett inkább az aggasszon, hogy durván egészségtelenül eszel. A túlzott szénhidrát hosszútávon megviseli a szervezetet, az teljesen mindegy, hogy számodra kevés mennyiségnek tűnik a napi pizzád mellett, de ez még mindig több CH, mint amennyi kellene legyen.

2013. nov. 27. 09:44
 19/22 A kérdező kommentje:
Hát szerintem a fél ország így eszek azaz ami akad otthon. Én is azt ettem amit épp találtam. Ez csak példa volt amit az elmúlt napokban ettem. Eszek én pl joghurtot gyümölcsöt tejben müzlit ilyesmiket is. De való igaz szénhidrátból több van mint jó kajából.
2013. nov. 27. 17:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Az baj, hogy az ország nagy része nem zöldségeket eszik, hanem ami éppen akad, és véletlen valahogy mindig tészta, liszt vagy tejtermék akad.

Hát, akkor véletlen az országban jellemző lesz az elhízás és a betegségek, véletlen el lehet ezeket kerülni, ha valaki komolyan akarja.

2013. nov. 27. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!