Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mióta vegetáriánus vagyok nem...

Mióta vegetáriánus vagyok nem jön meg a menstruációm. Mennyi idő, amíg átáll a szervezetem?

Figyelt kérdés
A fehérjét pótolom rendesen, de már július óta nem menstruálok. Terhesség kizárva!
2013. nov. 10. 23:03
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
szedsz valami szert? mert attól lehet.. a vegetárius étrendtől NEM!
2013. nov. 10. 23:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Azért én a helyedben már elmentem volna nőgyógyászhoz.
2013. nov. 10. 23:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Vashianyod lehet! Vegyel kifejezetten vegetarianusok szamara eloallitott vitaminkat, amiben van vas, b12, d vitamin. Miota vegi vagyok sokszor elofordult nalam a vas - es d vitamhiany.
2013. nov. 10. 23:16
 4/10 anonim ***** válasza:
..de vashiánytóé nem áll le.. szedsz valamilyen fogyasztóport? mert attól viszont leállhat!
2013. nov. 10. 23:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem legalább egy vérvétel indokolt lenne, mert ennyi idő alatt már nagyon is be kellett volna állnia. Mikor kevesebb húst ettem, nekem is ingadozott kicsit, de nem maradt el teljesen, csak néha egy hetet is késett.
2013. nov. 10. 23:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Én voltam vega és semmi ilyet nem tapasztaltam. Futás terhességi tesztért, ha élsz nemi életet...
2013. nov. 10. 23:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Először is, mióta vagy vega?

A vegetáriánus étrend normális esetben nem okoz ilyen tüneteket. Vagy más oka van (pl. stressz, terhesség, egyéb...), vagy valamit nagyon nem jól csinálsz. Odafigyelsz a táplálkozásodra? Általában nem elég, ha valaki elhagyja a húsféléket, de ugyanúgy eszik, mint előtte. Sok vega blog van már magyarul is, keress rá, olvass többet a témában. Nagyon fontosak a hüvelyesek, a zöldségek, gyümölcsök, vagy pl. az olajos magvak és pl. a mák is. A tejtermékek fogyasztását pedig ne vidd túlzásba. A vega étrend ne azt jelentse, hogy ha nem eszel húst, akkor háromszor annyi sajttal pótolod.

2013. nov. 11. 10:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem fog átállni a szervezeted.

Írd le hogyan eszel.

2013. nov. 12. 01:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Nos az utolsó 1-1, 5 évben kb. 10 kilót fogytam egy szakítás és az iskolai stressz miatt. Azóta kevesebbrt eszem, mint kellene, a családom is mindig panaszkodik emiatt, DE én elégnek érzem, amit eszem. Aztán erre jött az, hogy július óta vega vagyok. Heti 6x otthon tornàzom DVD-ről ès futok. Napközben 3 óránként eszek, napi 4 alkalommal és 6 óra után már semmit sem eszek. Az anyagcserémmel is baj van, gyakran van székrekedésem. Attól félek, hogy ha többet ennék, meghíznék, mert sajnos könnyen hízó alkatot örököltem.
2013. nov. 12. 06:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagyon titkolod, hogy miket eszel.

AZ alkatodban is lehet valami, de nem itt van a baj.

Hanem ott, hogy tápláló hús és zöldség koszt helyett, amiből sokat ehetnél, valószínűleg olcsó növényeken vagy. Had tippeljek, gabonaevő vega vagy.

Ez esetben nincs több kérdés, viszont itt a válasz mindenre. Ez egész a te döntésed, nincsen háború, nincsen kényszerítő hatás..

Beszélj Shinin-nel, ő tud finom, tápláló nyersvegán egészséges kajákat mondani.

2013. nov. 12. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!