Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Székrekedésre tippek?

Székrekedésre tippek?

Figyelt kérdés
Hétfő óta nem voltam nagy wc-én.Ingerem az van de nem birom kinyomni ugy erzem szetszakadom.Tej-lekvár,kv,melegvíz természetes dolgokat is probáltam de semmi,szenna tea,mályva tea,szűztea nem használ,keserűsó sem,gutalax se,glicerin kup se,melegvizes beöntés féle sem,ügyeleten ezeket ajánlották és begyógyászt de azok nincsenek ma bent es a korhazba az ugyeletre utasítottak.reggel 6ra dolgoznom kene mennem de nem birom.faj mar a vegbelem erzem,h ott van.:(

2013. okt. 20. 19:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Valószínűleg úgynevezett bélsárköved van. Én biztos bemennék az ügyeletre (hozzánk ügyeletre ennél sokkal kisebb problémákkal is bejárnak) főleg mert azt írtad, hogy vérzés is volt. Az orvos megvizsgál, valószínűleg egy kis olaj segítségével na meg persze az ujjával óvatosan eltávolítja a "dugaszt", a többi meg majd jön magától. Ilyen általában ágyban fekvő öregeknél alakul ki, helytelen táplálkozás, kevés folyadék és kevés mozgás miatt.

A hashajtók azért nem jók, mert azok nem a tápcsatorna alsó szakaszában fejtik ki hatásukat. A beöntés pedig nem úgy működik, ahogy te csináltad, de egyébként az se feltétlenül jó. A glicerines kúp használhat, ha elég ideig van bent, felpuhíthatja...

De tényleg jobb lenne, ha bemennél az ügyeletre.

2013. okt. 21. 00:32
 12/20 A kérdező kommentje:
az ügyeletet felhivtam és ki sem jottek csak tanacsokat adtak es aztan mikor mondtam,h mi van akkor beszeltem az orvossal is aki arra utasitott,h a korhazba menjek be.de mar nem birom ha nem szedik ki reggel komolyan dunanak megyek
2013. okt. 21. 01:15
 13/20 A kérdező kommentje:
korhazba nem volt bent orvos es az ugyeletre utasitottak
2013. okt. 21. 01:21
 14/20 A kérdező kommentje:
orvosi ugyeletet most ujra hivtam azt mondtak,h semmit nem tudnak csinalni de tudnak beutalot adni a surgosegire
2013. okt. 21. 01:28
 15/20 A kérdező kommentje:
összevissza telefonalgatok sehol nem vesznek komolyan,h ez nem eletbevago stb
2013. okt. 21. 01:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Merre laksz, hogy így küldözgetnek? Egyébként kár volt felhívni őket, be kellett volna menned a sürgősségire, mert ha már bementél, nem küldhetnek haza vizsgálat nélkül. Hozzánk is állandóan betelefonálnak a problémákkal, de mindig az a válasz, hogy "telefonon keresztül nem tudunk tanácsot adni, ha olyan panasza van ami nem várhat reggelig, mindenképpen jöjjön be vizsgálatra". Na meg milyen kórház az, ahol nincs orvos?

Egyébként megoldódott a problémád?

2013. okt. 21. 11:23
 17/20 anonim ***** válasza:
bemész a kórházba lefekszel a földre és fájdalmat színlelsz és máris életbevágó lesz... amúgy nekem kezd kamugyanús lenni ez a történet, ilyen szerencsétlen ember nincs... meg persze... kórház amiben nincs orvos...
2013. okt. 21. 14:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Nos jobb már a helyzet?

Amúgy tényleg furcsa egy kicsit a történet.

De így van, ahogy az egyik hozzászóló írta.

bemész a korházba, lefekszel a földre, összekuporodsz, sírsz és mondod h nem bírod tovább, nagyon fáj.

Biztos, hogy odafognak menni hozzád.

2013. okt. 21. 15:06
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem kamu..lehet én vagyok suta plána,hogy messze az ugyelet konkrétan azt se tudom,hogy merre van...és a taxi amit hivtam nem jott meg vagy felorat vartam ra...de reggel elmentem a haziorvoshoz es ő beutalt a sebeszetre majd ott megvizsgaltak es szoltak a gasztroentrologian vagyhol s a noverke mondta onnan,h 14hra menjek vissza...aztan nehezen de megoldodott...miert lenne jo egy ilyen dologban kamuzni nem ertem...
2013. okt. 21. 19:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Székrekedésre nagyon jó beöntésnek fél liter, liter kellemesen meleg étolaj és egy kis torna. Gyorsan megoldja a gondot. 60F
2016. júl. 6. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!