Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen fogyókúrát ismertek?

Milyen fogyókúrát ismertek?

Figyelt kérdés
160cm vagyok és 51kg ami számomra nem tartozik a vékony kategóriába.Ezért szeretnél 2-3kg-ot fogyni.Valami egyszerűbb diéta kéne mert nem tudok lemondani a nagymamám főztjéről.

2013. okt. 19. 20:32
 1/3 Szintiszoli123 ***** válasza:

A legegyszerűbb diéta:

- egyél kevesebb kalóriát, mint amennyit elégetsz

- soha ne egyél kevesebbet, mint az alapanyagcsere szükségleted; a [link] jó kiindulási alap

- kezdetnek napi 500 Kcal energiadeficittel próbálkozz, 250 Kcal-al egyél kevesebbet, mint ami a stagnáláshoz kell (elsősorban CH-ból, másodsorban zsír-ból, de semmiképpen ne fehérjéből vegyél vissza), 250 Kcal-t pedig égess el sporttal. Vagyis, ha napi 2000 Kcal mellett stagnálsz, akkor egyél 1750-et és sportolj (kardió, súlyzós edzés) el 250-et.

- az izmok megőrzéséhez kell a sport és a sok fehérje

Ha ezek teljesülnek, nyugodtan eheted nagymamád főztjét.

Nincs csodadiéta, nincs helyi zsírégetés. Biológia van. Arról, hogy milyen inzenzitással végzett milyen sport a legjobb a zsírégetéshez, számos, egymással szöges ellentétben álló infót találsz majd a neten. Én a közepes intenzitású köredzést ajánlom, némi kardióval kiegészítve. Heti 4, max 5 nap. Próba szerencse.

2013. okt. 20. 08:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Rengeteg "fogyókúrát" kipróbáltam, mire be kellett látnom, hogy olyan szó, hogy fogyókúra csak magyarban létezik... ez a szó feltételez egy étrend rendszert, amit alkalmazva lefogysz, majd a kúra végeztével visszatérve a "normál" étrendhez, nem hízol vissza... a mindenféle csoda fogyókúrák segítségével értem el a 125kg ot, mert minden éhezésnek zabálás a vége... most 85 vagyok, teljes életmódváltással, fogyókúra nem létezik, táplálkozni kell megtanulni.
2013. okt. 21. 22:16
 3/3 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Ha nem tudsz lemondani a mama főztjéről, akkor edd azt, de kevesebbet. Fogj egy kisebb tányért és egyél nagyon lassan, mindent megrágva, hogy legyen időd észrevenni, hogy már tele vagy.

CSók a mamának. :)

2013. okt. 22. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!