Futás előtt vagy után étkezzek?
Sokat olvastam neten, hogy mi a helyes.Heti 3 alkalommal járok futni, rendszerint kora esti órákban.Van ahol azt írják igyekezzünk futás előtt enni, valahol pedig azt, hogy futás után fél órán belül hogy pótoljuk a szénhidrátot.
Egy hozzáértő tanácsát várnám.Köszönöm!
Hallgass a szervezetedre. Evés után általában fáradtnak érzed magad nem? Nem hiszem hogy egy jó ebéd után pont futni szeretnél. Az emberek olyankor lepihennének.
A mozgás után, meg az emberek megéheznek.
Ez nem véletlenül van így "kitalálva"
Persze ebéd után egy kis séta jót tehet, de aktív mozgást nem érdemes teli gyomorral végezni.
Csináld úgy ahogy jól esik, de nem ajánlatos enni sport előtt.
Attól is függ, mi a célod. Ha fogyni szeretnél, biztosan ne egyél utána szénhidrátot, hanem hallgass az előttem szóló kettőre. De ha nem fogyni akarsz, viszont futottál egy félmaratont, akkor persze hogy pótolni kell hamar a szénhidrátot, különben felfordulsz.
Szerintem éhgyomorra nem jó futni, de a férjem csak úgy tud. Szerintem pedig előtte fél-egy órával egy keveset, könnyűt enni, úgy a jó. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!