Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mért vegetáriánusok a vegeteri...

Mért vegetáriánusok a vegeteriánusok?

Figyelt kérdés
Mért jó hogy nem esznek húst? Fogynak tőle? egészségesebb?
2012. jan. 26. 14:30
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

Több oka is lehet.

Van, aki nem szereti az ízét.

Van, aki úgy tartja, nem etikus megenni más állatok húsát.

Van, aki csak undorodik tőle, hogy voltaképp dögöt eszik.

Van, aki érzékeny valamire, pl. fehérjére, és nem ehet.

Van, aki környezetvédelmi megfontolásból, mert a vegetáriánus étrend előállítása során általában sokkal kevesebb szén-dioxid és káros anyag keletkezik. Ráadásul egy akkora legelőn, amin pár marha megél, több családot el lehetne tartani növénytermesztéssel.

2012. jan. 26. 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért nem esznek húst, mert sajnálják az állatokat, amiket megesznek, és ettől természetbarátok lesznek valamilyen szinten. Ha keveset esznek a vegetáriánus ételekből, akkor valószínűleg fogynak, amúgy nem. Egészségesnek pedig nem mondható, mivel az emberi szervezetnek szüksége van azokra a tápanyagokra, amiket a hús tartalmaz.
2012. jan. 26. 14:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez tévhit. Az ember mindenevő, ami azt jelenti, hogy alkalmas a vegyes táplálkozásra, azonban tökéletesen képes kielégíteni a tápanyagigényét egy gondosan összeállított növényi táplálékon. Az egyetlen a B12 vitamin, ami nehézkesebb, azt én pótolni szoktam.

Egészségtelenül enni vegetáriánusok és húsevők egyaránt tudnak.

2012. jan. 26. 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyébként én nem fogytam tőle. Sőt, híztam, előtte iszonyú sovány voltam, aztán szépen megtelt az alakom, most évek óta tartom a súlyom. Kb. 50 kiló, 160 magassághoz.

Aktív életet élek, sportolok, túrázok, barlangászok, közben két állás és egy suli. Nem mondom, lehetnék izmosabb, de panaszra nincs okom. A vérképem jó, nincsenek hiánybetegségeim.

2012. jan. 26. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:
semmi szüksége az emberi szervezetnek húsra,kizárólag méreganyagokat tartalmaz.ha a vágóhidak falai üvegből lennének,mindenki vega lenne....
2012. jan. 26. 22:32
 6/8 anonim ***** válasza:
2012. febr. 15. 22:21
 7/8 sZeReNcS válasza:
Az emberek általában azért nem esznek húst , mert valamilyen rossz benyomásuk van róla. Egészségtelennel tartják , vagy undorodnak a vágóhidag láttán. Ámítják magukat ,hogy milyen egészséges a vega étrend , de igenis szüksége van a szervezetnek a húsban található anyagokra. Ha annyi mérgező anyag van benne, akkor miért léteznek hús evő állatok?? Nem kellett volna már kihalniuk ?? vagy mi.. Ugyann már... különben is .. AZ A SZEGÉNY SALÁTA MEGHALT HOGY TE VEGA LEHESSSÉÉÉLLL !! LEGYEN MÁR SZÍVED!! egyél követ...
2012. aug. 13. 15:27
 8/8 anonim ***** válasza:
egyszerűen gusztustalan, undorító az íze.
2012. aug. 20. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!