Vegetáriánusok! Nem szokott hullani a hajatok?
10 hónapja nem ettem húst. eddig semmi gondom nem volt, viszont az utóbbi 1 hétben eléggé hullik a hajam. nem tudom, hogy a táplálkozásom miatt van-e. szerintetek??
tejet, tojást eszek. ha növelem a fehérje bevitelt helyre áll a hajam??
Enni kéne rendesen. Nem jó kedvből esszük a húsokat. Kell a vitamint és rost a szervezetnek.
Ne menj a szar média vegetarizmus után.
köszönöm, ezt naponta hallom, de most nem ez volt a kérdésem!
egyébként meg nem "média-vegetarianizmus", én szerettem a húst, a nagyüzemi állattartást ellenzem. ajánlom a meet your meat c. filmet, hogy megértsd én miért nem eszek húst.
láttad a filmet?
rendben, nem a te dolgod, de azért köszönöm, hogy vetted a fáradságot és reagáltál.
szia!
köszi a választ! :)
e vitamint szedek (b-t és d-t is), de kipróbálom az élesztőt is!
igen, igazad van! én is gondoltam már arra, hogy jó körülmények között tartott állatot ennék, lehet hogy előbb-utóbb fogok is!
köszi a választ!
Kedves kérdező,
a te esetedben -gondolom lány vagy- a vashiány lehet a hajhullásod oka. A vas legnagyobb mennyiségben az állati táplálékban és azok közül is a vörös húsokban van. Ha nem eszel húst, nagy a valószínűsége a vashiánynak, mert ilyenkor a menstruációs vérveszteség következtében elvesztett vasat is nehezebb pótolnia a szervezetnek. Ha a vegetáriánius táplálkozást folytatod, akkor erre nagyon kell ügyelned!
Javasolnék egy vérvételt ennek ellenőrzése céljából. Ha igazolódik a vashiány, akkor egy darabig azt kívülről is célszerű pótolni tablettával, majd ha a vsraktáraid újra feltöltődtek, akkor a gyógyszert abbahagyni és a táplálkozásodat újratervezni. Vastartalmú növények pl: sóska, padlizsán
Nagyon fontos, hogy a vegetariánizmust jól csináld, mert különben komoly hiánybetegségek alakulhatnak ki!
eüs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!