Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Előfordulhat hogy valaki...

Előfordulhat hogy valaki immunis a koffeinre?

Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 02:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Te biztos nem, ilyenkor is itt kuksolsz.
2012. jan. 2. 03:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Ilyesmiről nem hallottam. Azonban nagy az egyéni szórás. Személy szerint egy 100 mg-os adagtól (tbl) nem érzek semmi változást az éberségben. Ha kávéra gondolsz nem mindegy "arabica", vagy "robusta", előbbi sokkal gyengébb.

Vagy...

a tej pl. gátolja a koffein felszívódását. Egy hideg, vagy melegfront oly mértékben fejbe vághat, hogy a szokásos adagtól az ember semmit nem érez.

Esetenként 200-300 mg koffein is szükséges ahhoz, hogy észrevehetően elinduljon valami. Egy "Bomba"-féle szemétben van 80 mg, a több tíz gramm cukor mellett.

Jó éjt!

2012. jan. 2. 03:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy idő után kialakulhat tolerancia a koffein iránt..ez természetes. De hogy valaki a kezdetektől fogva immúnis legyen rá...hát, van olyan ember, aki nem érzi a hideget és egy szál pólóban megmászta a Mount Everestet, szóval..:)
2012. jan. 2. 07:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Rám nem mindig hat a kávé. Tulajdonképpen egy esti kávé után is képes vagyok gond nélkül aludni menni. Máskor meg remeg tőle kezem-lábam. Bár azt hiszem, ez nálam a kipihentségtől függ. Ha kimerült vagyok, akkor jön a remegés, ha kipihent, akkor meg vagy élénkít egy kicsit, vagy nem is érzem a hatását. Pedig nem iszom napi rendszerességgel. Sőt néha hetekig egyáltalán nem is iszom.
2012. jan. 3. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!