Létezik olyan, hogy valaki genetikailag immunis rá?
Csak mert nekem egyik se volt, vagy ha igen, akkor olyan gyengén, hogy az orvos csak tippelt rá.
Ez az egyetlen ésszerű dolog, amire gondolni tudok...
Na, erre is gondoltam.
Kiskoromban nagyon beteges voltam, nem tudom, akkor milyenek voltak a "kilátásaim". Nem lehet, hogy akkor, pont a betegességem miatt beoltottak bárányhimlő és egyebek ellen?
A kötelező oltásokat biztos megkaptad, különben biztos felkeresték volna a szüleidet családsegítők, hogy ugyan miért nem oltatják már be a gyereket.
A bárányhimlő meg nem olyan dolog, amit papírforma elkapsz gyerekkorodban. Volt olyan ismerősöm, aki szintúgy nem kapta el, csak 30 évesen a gyerekeitől, aztán 2 hónap betegállományba kellett vonulnia.
Csak szerencsésebb, ha elkapod gyerekként, mert idősebb korban sokkal nagyobb veszélyt jelent a betegség, akár bele is lehet halni(nyilván azért nem 19 évesen).
De genetikailag nem lehetsz immunis rá.
Mint írták ha passzív immunitást akarsz a betegség ellen, akkor beoltatni kell magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!