Lehet, hogy immunis vagyok a nikitonra, vagy magára a cigire?
Figyelt kérdés
Olyanok vannak,hogy hetente mindennap egy féldoboz. Ezmegy egy hónapig,és utána még kedvem sincs rágyújtani. Elmegyek ki haverokkal,elszivok pár szálat. Ezmegy többmint 1 éve. És nem kivánom. Lehetek immunis rá?2011. aug. 7. 00:30
1/9 anonim válasza:
Nem lehetsz immunis... a lelki, és a fizikai függés/nemfüggés két külön tényező.
2/9 anonim válasza:
én is ilyen vagyok :) de probáld leshlukolni a cigit :D
3/9 anonim válasza:
Ez nem immunisság, hanem egyszerűen még nem lettél függő.
4/9 anonim válasza:
Én is így vagyok ezzel. Csak az a fura hogy meghalnék ha lekéne tüdőznöm, csak füstölni szeretek azért gyujtok néha rá, de más "dohányt" cigivel vegyítve meg simán letudok tüdőzni és nincs olyan érzésem hogy "hú de forró és rossz érzés"... Ez furcsa nekem :D
5/9 anonim válasza:
Én is így voltam, volt hogy sokat dohányoztam aztán egyszer csak meg már nem, egyik napról a másikra abbahagytam és eszembe sem jut soha, maximum néha ha megkínálnak buliban, de amúgy magamnak nem veszek, mert rám rohadna..
6/9 Phoney válasza:
Lehet, hogy nem vagy fogékony a függőségre. Én a kávétól a dohányon át az alkoholig mindennel úgy vagyok, hogy mikor a függőség következne, akkor nekem undorom lesz tőle. (Bár az alkohol cseles, mert abból jó pénzért nagyon sokféle van, de szerencsére a testi alkoholfüggőséghez nagyon sokat kellene inni:)
Évi kb 2-3 doboz cigit és talán 5-10 szál szivart szívok el (jól is esik), efölött rosszul vagyok tőle.
7/9 anonim válasza:
A függőség az, aminek a fogyasztását bizonyos időben, vagy időközönként várod...
Itt a "hiba".
8/9 Phoney válasza:
Ez olyan, mintha fagyifüggőnek neveznénk valakit, mert havonta eszébe jut fagyit enni. Nem mondta a kérdező, hogy VÁRJA, vagy szüksége van rá.
9/9 anonim válasza:
Velem még sokkal tovább volt ugyan ez, kb 3 évig. Aztán szépen lassan már ideges voltam ha nem volt cigim vagy nem gyújtottam rá aznap. Emelkedett a mennyiség is de tudatosan nem hagytam eluralkodni, többször is próbáltam leszokni majd a társaság vagy részegség miatt megszakadt ez a dolog, újra cigiztem. Leghosszabb idő 2,5 hónap volt amíg nem cigiztem és érdekes módon 1 hónap után volt a legnehezebb. Most két hete nem cigizek, viszont biztos vagyok benne hogy vége a dohányzásomnak egy életre. Még pedig azért mert ma dohányzott mellettem egy ember és undorodtam a cigifüsttől meg a szagtól is. Ilyen még nem történt életem során soha, mikor nem cigiztem akkor se. Ja a három év után még két év telt el most vagyok 19. Egyébként a nikotin rendkívül addiktív, akik kipróbálták azoknak a 90% függő lesz egy idő után. Ez a dolog a társadalomban betöltött szerepnek is nagyban köszönhető (annak hogy legális és a legelfogadottabb szer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!