Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kenyérsütőgépet vagy dagasztóg...

Kenyérsütőgépet vagy dagasztógépet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék otthon sütni, főleg tk pékárukat, de nem tudom eldönteni, hogy a kenyérsütőgép lenne a jobb választás (mert ebben az a pozitív számomra, hogy mindent megcsinál, és az a negatív hogy benne marad a kés a kenyérben) vagy a dagasztógép (ennek még enm néztem igazán utána, mit csinál, milyen típusok vannak).

Tapasztalatokat várok, köszönöm!

2010. nov. 15. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha jó minőségű, légkeveréses sütőd van, én a dagasztógépet ajánlanám. Az megkímél a munka fáradságos részétől vagyis helyetted készre dagasztja a tésztát. Neked csak ki kell szaggatnod - és ha sütőben sütöd, bármilyen formát, méretet süthetsz, míg tudtommal a kenyérsütőnek egy standard alakja van és csak azt tudod vele sütni.
2010. nov. 15. 12:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
tulajdonképpen a kenyérsütő gép többet tud. lehet azzal is csak dagasztani, de a lehetőség meg van arra is, hogy egyből benne süsd a kenyeret. ha egy árban van, én kenyérsütőt vennék.
2010. nov. 15. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Kenyérsütővel lehet dagasztani és sütni is, dagasztógéppel csak dagasztani lehet.

ha odafigyelsz, akkor az utolsó megkeverés után vedd ki a tésztát a gépből, vedd ki a lapátot is, majd vissza a tészta, és így hagyd megkelni, majd megsülni. Így nem marad benne a lapát a kész kenyérben.

2010. nov. 15. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk volt kenyérsütő gépünk, de el is adtuk, mert ha igazán finom kenyeret akartunk sütni, akkor venni kellett a boltban hozzá kifejezetten kenyérhez való lisztkeveréket, aminek 600 ft volt kilója.
2010. nov. 15. 16:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A dagasztógép keleszt is vagy csak dagaszt? Kenyérsütő van Nálam kölcsönbe most kipróbálásra, de még nem jöttem rá, mikor vehetem ki a kést, mert ez a Moulinex így csinálja: dagasztás, kelesztés-dagasztás-kelesztés...A megkelt tésztát meg nem akarom babrálni, nehogy össze essen.

Vajon nem mindegyik gépnél van így?

Nem egyszerű ez a kérdés...

2010. nov. 15. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!