Székelést hogy tudnám állandosítani?
A problémám az, hogy ~10 éve szorongással küzdök, már gyógyuló félben vagyok. A gondom az, hogy előfordul hogy olyan helyen kell mennem WC-re, ahol nem lehet/ciki kikéreckedni, stb. Tehát pl. suliban, ez a legfőbb. Úgy érzem, hogy már majdnem teljesen meggyógyultam, de suliban első 1-2 órán van hogy görcsöl a hasam, és szerintem ez már nem a szorongás miatt van, hanem amiatt, hogy reggel nem tudok rendesen üríteni.
Hogy tudnám úgy beállítani az emésztésem, hogy reggelente mindig bőséges székletem legyen, és abszolút rendesen kiürüljek? Hashajtás nem jó, elég érzékenyek a beleim + ha tudom hogy hasmenésem van, a szorongás ideiglenesen visszatér, és a kettő együtt nem túl jó.
Szóval a lényeg mégegyszer: bőséges székletet szeretnék reggel, de nem hashajtással.
(bocs a regényért)
Igen, mindig úgy van, hogy felkelek, kávé+cigi, általában fél óra és megyek én is, általában 2x, de ritkán érzem úgy, hogy teljesen kiürültem volna.
Régen sokszor csináltam azt, hogy miután elmentem WC-re, bevettem pár széntablettát, de azért ezt sem lehet állandósítani.
a leírás alapján olyan mintha magam írtam volna. :)
én reggelente pár korty tejet szoktam inni,rögtön miután felkelek..így mire felöltözök,megcsinálom a hajam,stb. addigra "hat". :)Szerintem próbáld ki..hátha. :)
remélem segítettem. :)
Hát igen, csak nem mindegy, hogy mikor hat. Nem lenne túl jó ha úgy délelőtt 8tól du. 2-ig is többször mennem kéne.
Egyébként az is jó lenne, ha valami természetes hasfogóval tudnék hatni a gyomromra. A háztartási keksz jutott eszembe.
nekem kb. fél óra,max 3/4 óra alatt hat.
6:30-körül iszom,és 7-körül már általában hat..és nekem általában utánna már nem szokott.
Nem kell ezen ennyit agyalni.
Ha nem kell nagyon, kibírod órákat is, ha kell szünetben elmész. Ha szorongás miatt van ingered, úgyis hiába tojsz reggel, a gyomorgörcsölés és vele az inger (még ha aztán kevés is jönne) megmarad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!