Éhgyomorral 6,3 - aztán egy (direkt) egészségtelen reggeli után két órával 7,5-ös vércukor már a diabetes kapuja?
Sziasztok!
Gondoltam, kipróbálom a lakótársam újonnan beszerzett házi vércukor-mérőjét, és letesztelem a szervezetem.
Tegnap ritka hosszú, stresszes napom volt, és összeettem mindenféle szutykot (értsd, szénhidrátot szénhidráttal, szinte nulla zöldséggel, ill. rostokkal). Ennek eredményeképpen ma reggel mértem éhgyomorra egy 6,3-as értéket.
Ezután jól megterheltem a szervezetem, ezzel is tesztelve, egy jó cukros-szénhidrátos reggelivel, ami után 2 órával 7,5-öt mértem.
Az utóbbi időben egyáltalán nem ez a jellemző rám (maximum pár hetente egyszer) - egy éve nekiálltam a halakra, csirkére, sok zöldségre helyezni a hangsúlyt - persze rendszeres testmozgással megfűszerezve. Hétvégente szoktam némi alkoholt fogyasztani, ha adódik valamilyen esemény - de na, kb. ennyi.
Szerintetek mennyire aggódjak, és forduljak orvoshoz? Az internet nagyjából választ ad mindenre, de szeretném a ti, nálam tapasztaltabbak véleményét is kikérni. Mit javasoltok?
Előre is köszönöm!
7.8 a legtöbb amit nem cukorbeteg ember egészségesen (magas láz vagy vírus vagy hasonló kihozhat 8 fölöttit is) el tud érni. 7.5 alacsonyabb mint 7.8.
De azért ne kísértsd a sorsot, ha nem muszáj.
Köszönöm a válaszaitokat, mindenképpen tartom a váltást!
Közben rá, evés után harmadik órára mértem egy 5,4-et. Sokkal kevésbé stresszeltem rajta, furcsa.
Így izolációban a terheléses érték nem rossz, az éhgyomri viszont szerintem már megköveteli az odafigyelést.
Viszont egy mérés nem mérés. Ha heti kétszer mérsz egy hónapig, az már mutatna egy irányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!