Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Éhgyomorral 6,3 - aztán egy...

Éhgyomorral 6,3 - aztán egy (direkt) egészségtelen reggeli után két órával 7,5-ös vércukor már a diabetes kapuja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondoltam, kipróbálom a lakótársam újonnan beszerzett házi vércukor-mérőjét, és letesztelem a szervezetem.

Tegnap ritka hosszú, stresszes napom volt, és összeettem mindenféle szutykot (értsd, szénhidrátot szénhidráttal, szinte nulla zöldséggel, ill. rostokkal). Ennek eredményeképpen ma reggel mértem éhgyomorra egy 6,3-as értéket.

Ezután jól megterheltem a szervezetem, ezzel is tesztelve, egy jó cukros-szénhidrátos reggelivel, ami után 2 órával 7,5-öt mértem.

Az utóbbi időben egyáltalán nem ez a jellemző rám (maximum pár hetente egyszer) - egy éve nekiálltam a halakra, csirkére, sok zöldségre helyezni a hangsúlyt - persze rendszeres testmozgással megfűszerezve. Hétvégente szoktam némi alkoholt fogyasztani, ha adódik valamilyen esemény - de na, kb. ennyi.

Szerintetek mennyire aggódjak, és forduljak orvoshoz? Az internet nagyjából választ ad mindenre, de szeretném a ti, nálam tapasztaltabbak véleményét is kikérni. Mit javasoltok?

Előre is köszönöm!

ma 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

7.8 a legtöbb amit nem cukorbeteg ember egészségesen (magas láz vagy vírus vagy hasonló kihozhat 8 fölöttit is) el tud érni. 7.5 alacsonyabb mint 7.8.

De azért ne kísértsd a sorsot, ha nem muszáj.

ma 11:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem orvos is csak azt fogja mondani erre, hogy figyelj oda az evesre, naponta tobbszor keveset, cukrot es mas szenhidratot mertekkel es elosztva, sok rosttal, reggel lehetoleg keveset. Fel ora mozgas naponta, amikor csak lehetseges. Gyogyszerezni nem fognak, az tuti.
ma 11:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, mindenképpen tartom a váltást!

Közben rá, evés után harmadik órára mértem egy 5,4-et. Sokkal kevésbé stresszeltem rajta, furcsa.

ma 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Egyszeri ilyen eredmény semmit sem jelent. Ha rendszeresen 7,5 lenne reggeli után 2 órával, akkor lenne min aggódnod, nem is feltétlenül a cukor miatt, hanem hogy közben mennyire meríted ki a szervezeted inzulin termelő képességét (ezt házilag nem tudod mérni).
ma 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Így izolációban a terheléses érték nem rossz, az éhgyomri viszont szerintem már megköveteli az odafigyelést.

Viszont egy mérés nem mérés. Ha heti kétszer mérsz egy hónapig, az már mutatna egy irányt.

ma 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!