Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegán propaganda lenne, vagy...

Vegán propaganda lenne, vagy tényleg egészségtelen az összes állati eredetű élelmiszer?

Figyelt kérdés

Nem lesz teljeskörű, amit leírok, csak amire emlékszem belőle. Tehát ellenérvek, amiket olvastam:

Hús: antibiotikummal tömik az állatokat, amíg élnek, totál stressz az életük, ami befolyásolhatja azt is, aki megeszi.

Hal: a higany miatt egészségtelen, ami a vízben van.

Tojás: magas a koleszterin tartalma, a szervezetünk pont annyi koleszterint termel, amennyi kell, nincs szükség pluszra.

Tejtermékek: egy másik faj anyatejét isszuk, sok a hormon benne, gennyes.

Egészségesen szeretnék táplálkozni, eddig nem voltam túl jó benne, így bukkantam néhány vegán cikkre és videóra. Mennyi igazság lehet benne?

Amúgy húst már nem nagyon eszem, nem szeretem, inkább csak akkor fogyasztom, ha vendégségbe megyek és nincs más.

dec. 31. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
32%

nem propaganda!

viszont a tojás koleszterin tartalmát már megcáfolták tudományosan is hogy nem káros !

illetve a tejtermékeket lehet fogyasztani továbbra is

dec. 31. 11:15
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Akkor ne egyél semmit. Mindenben lesz valami ami egészségtelen. Maga a bio zöldség és gyümölcs sem bio. Sosem fogod megtudni mit mivel kezelnek max amit otthon termesztessz magadnak.
dec. 31. 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Hogy az ÖSSZES állati eredetű élemiszer egészségtelen, az nyilván szakmaiatlan állítás. Élből az élelmiszereket egészségtelen-egészséges címkékkel ellátni szakmaiatlan, hisz a dietetika nem olyan egyszerű, mint ahogy azt a Nők Lapja előadja.
dec. 31. 11:36
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
Hát mondjuk úgy, hogy ami háznál készül az egészséges, adalékmentes cucc. Jobban jársz, ha hentestől veszed a húst, ők legalább nagyjából ismerik a beszerzési forrásukat. Vagy vannak falusi csoportok, ahova nyugodtan kiírhatod, hogy te házi kolbit vennél :) Én kertvárosban élek, állandóan megy a termelői csencselés a fb-on. Az emberek szívesen eladják a felesleges gyümit, zöldséget, stb.
dec. 31. 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Az igazság filozófiai kategória. Az ember a mindenevő, azaz vegyes táplálkozású élőlények közé tartozik. Az egyoldalú táplálkozás hiánybetegségekhez és egyéb problémákhoz vezet (pl.fokozott vesekő képződés).
dec. 31. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, vegán propaganda, ráadásul sokkal inkább az amerikai helyzetet veszik alapul, európában sokkal szigorúbbak az előírások.
ma 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!