Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Sokkal egészségtelenebb a...

Sokkal egészségtelenebb a lekvárban lévő gyümölcscukor mint ami a gyümölcsben van?

Figyelt kérdés
Azt olvasom hogy a gyümölcsben lévő gyümölcscukor nem annyira megterhelő mivel rostok közé van zárva így lassabban szívódik fel. De egy lekvárban kevesebb a rost a főzés miatt a fruktóztartalom meg magasabb. Emiatt sokkal egészségtelenebb?

szept. 6. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
A lekvárba tesznek még cukrot.
szept. 6. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy cukor.
szept. 6. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
65%
Ha a lekvárt cukor nélkül készíti valaki 100 gr gyumolcsbol annak cukor szempontbol pont ugxanolyan hatasa van mint 100 gr gyumolcsnek
szept. 6. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Lekvárba eleve raknak egy csomó cukrot pluszban, az a baj. A gyümölcscukor az mindenhogy gyümölcscukor.
szept. 6. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Azt tudom hogy lekvárban nagyobb a fruktóztartalom a bele tett cukor miatt aminek a fele fruktóz fele glükóz.

De abban egyelőre kétkedem hogy a lekvárban lévő fruktóznak ugyanolyan hatása lenne mint az eredeti gyümölcsben mivel megváltoznak a tulajdonságai. Kevesebb rost stb. Eddig nem találtam guglis leírást erről.

szept. 6. 12:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Nincs semmi ilyen probléma vele, de ha valakit ez zavar, akkor eszi a gyümölcsöt. Így is, úgyis a vékonybélben szívódik fel, lassan, lassabb inzulinválasszal.
szept. 6. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért egészségtelenebb rost nélkül, vagy minél kevesebb rosttal enni akármilyen cukrot, mert gyorsabban és magasabbra emeli meg a vércukor szintet, mint tenné több rost mellett. Ennyi. Élettanilag a különböző cukroknak közel ugyanaz, vagy inkább ugyanaz a hatása. Az számít, hogy az ételben, amiben eszed, vagy más ételek, amikkel eszed, milyen egyéb anyagok vannak, amik lelassítják a cukor felszívódását.


Vagy egy totál másik dolog, hogy pl. 100 g gyümölcsben sokkal kevesebb cukor van, mint 100 g lekvárban. Ha nem is figyelsz a grammokra, de relatíve egy gyümölccsel vagy akármilyen étellel hamarabb jól laksz, ha egyrészt több rost vagy más anyag van benne. Vagy másrészt ha egységnyiben sokkal kevesebb cukor van, akkor összességében valószínűleg kevesebbet fogsz enni belőle, feltéve ha fennáll az, hogy az egy laktatóbb étel.

szept. 12. 03:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!