A gyümölcscukor hizlal?
A csoki se hízlal, a banán se hízlal, viszont az uborka is hízlal, sőt a paprika is hízlal. Minden csak a kalóriákon múlik, a konkrét számokon. Akkor hízlal valami, ha általa kalóriatöbbletbe kerülsz. Mivel gyakorlatilag senki nem egy konkrét élelmiszer által kerül kalóriatöbbletbe, hanem a komplett étkezése által, ezért nem léteznek hízlaló élelmiszerek, ahogy fogyasztó élelmiszerek sem. Ne a Nők Lapját olvasgasd tudományos témákban, 2022 van.
Olvasd el inkább ezt a cikket, ha érteni akarod, hogyan működik a fogyás/hízás, és hogyan is működnek a kalóriák, amik ilyen szempontból egyedül számítanak:
a gyümölcsben természetes cukor van, ami fruktóz (magyarul gyümölcscukor) és glükóz (szőlőcukor) vegyesen. A kristálycukorban is ugyanez van, csak mesterséges formában, a hozzáadott cukrot tartalmazó termékben is, csak rost nélkül. a nyers, természetes formában fogyasztott gyümölcsben a cukor mellett van rost, ami megkönnyíti az emésztést.
A kivont gyümölcscukor jó a cukorbetegnek, mert a glükóz emésztéséhez inzulin kell, ami nekik nincs.
de a kivont fruktóz árthat a fruktóz intoleranciában szenvedőknek, nekik minden más cukorféle is rossz, az eritrit, xilit, stevia stb is, csak szőlőcukrot ehetnek.
ha fogyni akarsz, a kalóriákra vigyázz, de a rost is számít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!