Ha hirtelen radikálisan megnövelném a napi kalória bevitelemet, viszont relatíve radikális kardio és erőnléti edzésbe is kezdenék mellette az járhatna valamilyen durva egészségkárosító mellékhatással, pl. egészségtelen és megterhelő a szívnek?
Vagy nincs ilyen egyértelmű negatív mellékhatása?
Igazából az anyagi helyzetem gyökeres változása miatt, sokkal több pénzem van enni és sokkal több (szinte végtelen) időm van edzeni…
Azt nem tudom, hogy eddig mennyi kalóriát vittem be napi szinten, mert nagyon változó lehetett ez… De olyan is lehetett amikor nagyon keveset.
175 cm mellé vagyok 70 kg (férfi).
Ma reggelire amit ettem, annak ennyi az összesített makrotápanyag értékeket
Kalória: ~3460 kcal
Fehérje: ~117 g
Zsír: ~226 g
Szénhidrát: ~136 g
Nyílván ez alapvetően nem egy túl egészséges kaja bolt, nagyon zsíros volt, de azért bőven volt benne fehérje is.
Evés után aludtam egy órát, majd vissza néztem egy 90 perces meccset és közben az újonnan vásárolt szobakerékpáromon RPE skála követésével (állítólag) 1000 kalóriát égettem (az okosórám szerint csak 876-ot, de az is hasonló érték nem tudom melyik van közelebb a valósághoz).
Nyílván ez a sok evés és biciklizés eléggé kímerített, de ma még vár rám 2x 1500 kcal-os étkezés, plusz edzeni is fogok, meg késő este 4 órát sétálni a kutyával.
Ez, hogy 6000 kalóriát vagy afelett viszek be egy nap alatt, nekem nagyon extrém, még ha el is égetek belőle sokat…
De ki szeretném próbálni, mondjuk 1 hónapig, hogy így milyen fizikai változáson mennék keresztül…
De ha ez nagyon megterhelő a szívnek, vagy szívrohamot kaphatok ettől, akkor inkább nem erőltetem.
Nekem is az volt, hogy évekig elpötyögtem heti 2 edzéssel és napi 1600-1800 kalóriával, mert utazás és napi 12-13 óra meló mellett ennyire volt lehetőség. Aztán jött a koronavírus, átkerültem home office-ba, nem kellett utaznom, tudtam munkaidőben főzni, így a heti 6 edzés és a napi 2300-2500 kalória is megoldottá vált.
Számomra ez egészségügyileg, fizikailag, mentálisan csak pozitív hatással bírt, negatívval nem.
"reggelire amit ettem, annak ennyi az összesített makrotápanyag értékeket Kalória: ~3460 kcal Fehérje: ~117 g"
Reggelire megettél két Don Pepés pizzát? Vagy ez hogy jött ki?
#4.
1db 250 grammos májas hurka, 1 db 250 grammos véres hurka, 1db toros kolbász, 3db tükörtojás és 500 gramm fehérbab volt egy teljes kiőrlésű bucival.
Délután és este már olyan dolgokat ettem, amiknek sokkal alacsonyabb a zsírtartalma.
Ezzel a táplálkozással kitágul a gyomor, felborul a szervezet egyensúlya, és ha lesérülsz az ugyancsak extrém edzés következtében, csúnya hízás lesz belőle.
Itt dolgozik a szomszéd irodában egy hasonló eset, 10 éve negyedekkora volt és egészséges, most óriási, és négyféle krónikus betegséget intézett magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!