Sima olajban semmiképp sem szeretnék kisütni
krumplit,viszont azt hallottam hogy olíva olajban sem
jó.Akkor miben érdemes kisütni ami nem
egészségkárosító?
Kacsa/libazsír, kókuszzsír. Én ezeket használom krumplisütéshez.
2020. aug. 31. 11:45
5/14 anonymousreview60 válasza:
#4: A kókuszzsír az egyik legkörnyezetrombolóbb növény. A termesztéséhez Délkelet-Ázsiában esőerdő irtással teremtenek helyet. Amúgy kedvelem én is, mert színtelen szagtalan. De aznorángutánokat jobban kedvelem.
2020. aug. 31. 14:02
6/14 anonim válasza:
#5: Szerintem a pálmaolajra gondolsz, annál jobb a kókuszzsír. [link]
A szójaolajnál is, ld. brazíliai esőerdők ügye. De a repceolaj sem éppen környezetkímélő, plusz utóbbi kettőnél felmerül a GMO téma is.
Egyébként mint írtam, nem csak kókuszzsírt használok sütéshez. A kókuszzsírt tőlük veszem, bízva abban, hogy igazat írnak az oldalukon:
Hidegen préselt, nem finomított, adalékanyagmentes. A feldolgozás módja szempontjából környezetkímélőbb, mint a finomított napraforgóolaj.
2020. aug. 31. 14:45
7/14 anonim válasza:
Ha tepsiben sütöd, akkor elég csak kiolajozni és úgy is megsül ropogósra.
2020. aug. 31. 15:24
8/14 anonymousreview60 válasza:
#6: Tényleg, az a pálmaolaj. De tök mindegy. Monokultúra és erdőirtás mindkettő.
2020. aug. 31. 15:38
9/14 anonim válasza:
Liba-, vagy kacsazsír a legjobb. Az olaj felejtős, mert mindössze 45 éve használjuk, az emésztőrendszerünk nem igazán tud vele mit kezdeni. Nem ürül tőle az epe (és vele a koleszterin), nem tud részt venni egy rahedli emésztési, mentális és immunrendszeri folyamatban.
Ezúton is csókoltatom Ansel Keyest.
2020. aug. 31. 16:36
10/14 anonymousreview60 válasza:
Az olívaolajat olyan 5000 éve használják. A kókuszolajat ipari léptékben 120+. Már Görgey Artúr is írt cikket róla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!