Egészségtelen, ha a kalória könnyebb és gyorsabb bevitele érdekében a rizset nyersen, vizzel nyelem le?
Meg is sütheted, párolhatod, nem muszáj megfőzni.
Egyébként meg mi élmény van abban, hogy akkor most nyers rizst hideg vízzel nyakalsz be? Hízásra sokkal jobb a tábla csoki.
Hahha, a családunkban egy konok Labrador pont így gondolta. A rizs elkezdett megduzzadni a gyomrában - oké, ő fél zacskóval zabált be -, így az Ezüstvasárnapot az állatorvosnál tölthette.
Előbb hánytatták, aztán fosatták.
Embernél lehet, hogy fordítva csinálják.
Azóta utálja a rizst.
1. Ha nem szereted, ne edd.
2. Ha natúr nem szereted, próbáld fűszerezni (fűszersós vízben főzd, vagy szója szósszal meglocsolva edd, bármi, ami eszedbe jut).
3. Tehetsz bele zöldséget.
4. Sült rizsként szerintem nagyon finom, saját ízlésed szerint variálhatod.
Simán az üres rizst én sem szeretem, szójaszósszal, tükörtojással szoktam enni, ha nem akarok nagyon variálni.
Kérdező, a főzésnek az (is) a szerepe, hogy a tápanyagokat könnyebben emészthetővé tegye a szervezetünk számára. Miért jó az, ha a gyomrodnak kell megküzdeni a nyers rizzsel, hogy aztán - ha belefáradt - tovább lökje a beleknek, amolyan nesze, kínlódjál most már te! felkiáltással.
A bab és a lencse is tele van értékes tápanyagokkal. De azt se nyersen dobáljuk bele a szánkba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!