Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészségtelen, ha a kalória...

Egészségtelen, ha a kalória könnyebb és gyorsabb bevitele érdekében a rizset nyersen, vizzel nyelem le?

Figyelt kérdés
Így jóval könnyebb elfogyasztani mint főzés után, amikor 3-4x-re nő a súlya és térfogata. Számomra még száz gramm rizset is nehezemre esik főve megenni, ami persze kovetkezik abból, hogy nem szeretem.

ma 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Meg is sütheted, párolhatod, nem muszáj megfőzni.

Egyébként meg mi élmény van abban, hogy akkor most nyers rizst hideg vízzel nyakalsz be? Hízásra sokkal jobb a tábla csoki.

ma 15:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szereted, minek eszed? Nincs más, amit ehetnél?
ma 15:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szereted, minek eszed (észlény)? Főleg a lehető legrosszabb formában. Amúgy ha komolyan érdekelt volna akkor utánanézel, mert két dolgot írnak az így történő fogyasztásról, mint kockázat. Az egyik ételmérgezés, a másik emésztési problémák.
ma 15:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egészségteken mert a rizsben vannak olyan anyagok, amik főzés nélkül károsítják a szervezetedet
ma 15:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Lényegében mérgező. Hőkezelés nélkül nem fogyasztható
ma 15:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hahha, a családunkban egy konok Labrador pont így gondolta. A rizs elkezdett megduzzadni a gyomrában - oké, ő fél zacskóval zabált be -, így az Ezüstvasárnapot az állatorvosnál tölthette.

Előbb hánytatták, aztán fosatták.

Embernél lehet, hogy fordítva csinálják.

Azóta utálja a rizst.

ma 15:36
 7/10 anonim válasza:

1. Ha nem szereted, ne edd.

2. Ha natúr nem szereted, próbáld fűszerezni (fűszersós vízben főzd, vagy szója szósszal meglocsolva edd, bármi, ami eszedbe jut).

3. Tehetsz bele zöldséget.

4. Sült rizsként szerintem nagyon finom, saját ízlésed szerint variálhatod.

Simán az üres rizst én sem szeretem, szójaszósszal, tükörtojással szoktam enni, ha nem akarok nagyon variálni.

ma 16:12
 8/10 A kérdező kommentje:
#1 A csokinak a fele cukor és semmi tápanyag és rost nincs benne. A rizs ezzel szemben az egyik legjobb szénhidrátforrás, tele vitaminokkal.
ma 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Milyen temetést szeretnél?
ma 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a főzésnek az (is) a szerepe, hogy a tápanyagokat könnyebben emészthetővé tegye a szervezetünk számára. Miért jó az, ha a gyomrodnak kell megküzdeni a nyers rizzsel, hogy aztán - ha belefáradt - tovább lökje a beleknek, amolyan nesze, kínlódjál most már te! felkiáltással.

A bab és a lencse is tele van értékes tápanyagokkal. De azt se nyersen dobáljuk bele a szánkba.

ma 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!